Banka kartı olmayanlar mağdur olabilir!;

Banka kartı olmayanlar mağdur olabilir!

Henüz kamuoyunda tartışılmayan yeni bir sıkıntı var. Yayınlanan resmi gazetede yer alan tebliğ ile herkesi ilgilendiren alışverişlerde yeni bir uygulama ile karşı karşıya kaldığımız belirtiliyor. E. hesap uzmanı ve köşe yazarı Ayhan Ateş’in gönderdiği bilgi notunda, banka kartı olmayan kişilerin mağdur olacağı vurgulanıyor. 18 Ekim 2025 Cuma günü resmi gazetede yayınlanan Maliye Bakanlığı’nın tebliği ile ortalık yeniden karışacağa benziyor....

TEBLİĞİN GETİRDİKLERİ

Tebliğe göre, "tevsik" zorunluluğu kapsamında olanların (mükellef olmayanların kendi aralarında yapacakları işlemler hariç) yapacakları 7.000 TL’yi aşan her tahsilat ve ödemeyi aracı finansal kurumlar kanalıyla yapmaları ve bu işlemleri söz konusu kurumlarca düzenlenen belgelerle tevsik etmeleri zorunludur. Ayrıca, bu zorunluluk kapsamında mükellef olmayanlar da, tevsik zorunluluğu kapsamındaki olanlardan yapacakları alımlara ilişkin 7.000 TL’yi aşan tahsilat ve ödemelerini aracı finansal kurumlar kanalıyla gerçekleştireceklerdir.

Bu durum, banka kartı olmayan bireyler için önemli bir sorun oluşturacak. Örneğin, bir kişi 10.000 TL değerinde bir ürün satışı yaparsa, bu işlem mutlaka bir banka aracılığıyla gerçekleştirilmeli; aksi halde tebliğ gereği geçersiz sayılabilir.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum