Kastamonu Belediyesi'nden Zafer Bayramı'na damga vuran kutlama!;

Kastamonu Belediyesi'nden Zafer Bayramı'na damga vuran kutlama!

Kastamonu Belediyesi, büyük zaferin 102. yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla doyasıya kutladı....

Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı için şehirde özel bir kutlama programı düzenleyen Kastamonu Belediyesi’nin Kışla Parkı’ndan başlattığı fener alayına ve ünlü sanatçı Feridun Düzağaç’ın eşsiz bir sahne performansı sergilediği belediye meydanındaki halk konserine Kastamonulular büyük ilgi gösterdi.

Kutlamalar saat 19.45’te Kışla Parkı’ndan başladı. Vatandaşlar, fener alayı eşliğinde ellerinde Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve meşalelerle Belediye Meydanı’na marşlar söyleyerek yürüdü.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan büyük zaferi coşkuyla kutlayan Kastamonulular, Belediye Meydanı’nda İlkdem Dans Topluluğu’nun gösterisi ve sevilen sanatçı Feridun Düzağaç’ın bir birinden güzel şarkılarıyla unutulmaz bir zafer akşamı yaşadı.

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişleri, Şapka ve Kıyafet İnkılabı’nın 99’uncu yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına yoğun katılım sağlayan Kastamonululara teşekkür etti.

BALTACI; “30 AĞUSTOS BİZE CUMHURİYETİN MİRASIDIR”

Belediye Başkanı Hasan Baltacı günün anlam ve önemiyle ilgili gerçekleştirdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle bir hakkı teslim etmek istiyorum. Bir zafer ancak bu kadar güzel anlatılabilir, ancak bu kadar güzel aktarılabilir. Bu sunumu hazırlayan değerli arkadaşlarıma bize bu güzel destanı sunan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Kuvayımilliye destanıyla zaferi bugün bize aktaran Nazım’a selam olsun. İstiklal Marşı’mızla birlikte istiklalimizi bugünlere taşıyan Akif’e bin selam olsun. Sevgili Kastamonulular, benim güzel ailem. Kız kardeşlerim, erkek kardeşlerim, sevgili çocuklar değerli büyüklerim hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Yaşasın zafer. Bu yıl 30 Ağustos’un 102. yılını kutluyoruz. 30 Ağustos bize Cumhuriyetin mirasıdır. Bize bu güzel Cumhuriyeti bırakanları sizlerin huzurunda saygıyla, sevgiyle, minnetle, özlemle anıyorum. Öncelikle bir haftadır, Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi, Şapka ve Kıyafet İnkılabı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için yapmış olduğumuz etkinliklerde emeği geçen tüm arkadaşlarıma, tüm kamu kurumlarımıza ve bizleri bu etkinliklerde yalnız bırakmayan siz değerli hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum.”

“BAŞTA YUVAMIZ KASTAMONU OLMAK ÜZERE ÜLKEMİZİ YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

“30 Ağustos zaferini, bu Cumhuriyeti ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyerek yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. Bu borcu ödemek için her koşulda, her şartta özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza sahip çıkacağız. Cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkacağız. Laikliğe, hukukun üstünlüğüne, adalete, eşitliğe ve kardeşliğe sahip çıkacağız. Biz sorumluluğumuzun ve üzerimize düşen görevin farkındayız. Onlar nasıl 102 yıl önce kazandıkları zaferleri eğitimde, sağlıkta, ekonomide ileriye götürdülerse… Onlar nasıl kentleri yeniden imar ederek, fabrikalar kurarak, yurdun dört bir yanını demir ağlarla ördülerse… Bizde üzerimize düşeni yapacağız. Aldığımız bu emaneti ileri taşıyacağız, bu belediyeyi yeniden halkın belediyesi yapacağız. Başta Yuvamız Kastamonu olmak üzere ülkemizi yeniden ayağa kaldıracağız.  Kimsenin şüphesi olmasın bu güzel şehri yollarıyla, parklarıyla, meydanlarıyla, sokaklarıyla, tarihiyle, ve kültürüyle yeniden ayağa kaldıracağız. Ama en çokta Cumhuriyetin değerlerini ayağa kaldıracağız. Onun için size sözümüz sözdür. Bütün engellerin ve zorlukların üstesinden geleceğiz. Her türlü zorluğa, her türlü engele karşı mücadele etmek boynumuzun borcudur. Gücümüzü sizden, sizin teslim olmayan azminizden, inancınızdan ve ortak çabanızdan alıyoruz. Ve başaracağız.”

“ZAFERLERİ, YENİ ZAFERLERLE GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

“Öyle ki geçmişte düşmanla ve cehaletle verdiğimiz savaşlarda kazandığımız zaferleri, yeni zaferlerle geleceğe taşıyacağız. Ama biz, ‘yeni zaferler’ deyince; eğitimde, bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide, sanayide, ekonomide ve her alanda kazanılması gereken yeni zaferleri işaret ediyoruz. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa siyasi bağımsızlığımızı koruyamazsınız' sözünü hiçbir zaman aklımızdan çıkarmıyoruz, çıkarmayacağız. Umuyor ve diliyorum ki, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu alanlarda elde edilen yeni zaferleri, coşkuyla kutlayan bir milletin evlatları oluruz. Öyle ki, bunu başardığımızda Mustafa Kemal Atatürk'e, bu zaferi kazanan atalarımıza layık birer bireyler olacağız.”

“BU ŞEHRİ HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”

“Bu duygu ve düşünceyle özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, millet egemenliğine gönülden bağlı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, demokrasi ve özgürlük kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. Hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun. Daha yapacak çok işimiz var. Son dört aydır fırsat buldukça buluşmaya gayret ediyoruz. Daha çok buluşacağız, daha çok kenetleneceğiz ve bu şehri hak ettiği yere taşıyacağız.”


DÜZAĞAÇ “CUMHURİYET’E DAHA FAZLA SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Konserde Kastamonululara seslenen sevilen sanatçı Feridun Düzağaç, Cumhuriyet’e daha fazla sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Belediye Başkanı Hasan Baltacı’ya Kastamonulularla kendilerini buluşturduğu için teşekkür eden Düzağaç, “Değerli başkan güler yüzlü genç ve sahnedeki müzisyenleri tebrik etmeyi ihmal etmeyen çok zarif bir başkan. Sizlerle burada olmak bizler için çok güzel o yüzden sizler bize teşekkür ettikçe biz mahcup oluyoruz.” dedi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum