Kastamonu’da tarihin göbeğinde fare istilası!;

Kastamonu’da tarihin göbeğinde fare istilası!

Kastamonu’da bir mahallede bulunan ev ve bahçeleri fareler bastı. Telefon kamerasıyla kaydedilen görüntüler mahallelinin tepkisini çekti. Durumun belediyeye iletilmesine rağmen fareler, mahallede halen cirit atmaya devam ediyor....

Kastamonu’nun merkez ilçesinde şehrin kalbinde bulunan Hisarardı mahallesinde ev ve bahçeleri fareler bastı. Mahalle sakinleri, şehrin tarihi yapılarının ortasında yaşanan istiladan dert yandı.

Mahalle Muhtarı Cafer Zaifoğlu, durumun belediyeye bildirildiğini belirterek, lağımın tamir edilmemesinden kaynaklı fare istilasının sürdüğünü belirtti.

“LAĞIM KAPATILDIKTAN SONRA İLAÇLAMA YAPILACAK”

Lağım farelerinin kol gezdiğini ifade eden Zaifoğlu, “Mahalledeki eski binalarda tavuk beslenmesi ve lağım çökmesi nedeniyle farelerin ortaya çıktığını belirttik. Bu durumu belediyeye bildirdik ve belediye inceleme yaptı.Binadaki tavuklar kaldırıldı ve ev tamamen boşaltıldı. Ancak, lağım tamir edilmediği için fareler dışarı çıkmaya devam etti. Tek bir evden çıkan fareler, bahçelere yayıldı. Lağım kapatıldıktan sonra ilaçlama yapılacak.” Dedi.

(Funda Şenel/ÖZEL HABER)

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum