‘Kimse verilmiş bir hakkı keyfine göre geçersiz ilan edemez’;

‘Kimse verilmiş bir hakkı keyfine göre geçersiz ilan edemez’

Kastamonu Arabuluculuk ve Alternatif Çözümler Derneği (KAST-AR) Başkanı Arb. Av. Hamit Serdar Yılmaz, silah ruhsatı alma ve yenileme konusunda vatandaşların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti....

Dernek Başkanı Yılmaz, açıklamasında; “Ülkemizde kimliklerle ilgili yenileme süreci şuan silah ruhsatları konusunda da devam etmektedir. Silah ruhsatlarıyla ilgili olarak vatandaşlarımızdan tarafımıza birçok soru ve Kastamonu emniyetinde karşılaştıkları sorunlarla ilgili bilgiler gelmektedir. Silah ruhsatlarının yenilenmesi, devri veya yeni ruhsat alınması gibi konular maalesef Kastamonu Emniyeti’nde çok çetrefilli bir hale gelmiştir ve değişik mağduriyetlere sebep olmuştur. Maalesef ki bilinçsizce yürütülen süreç vatandaşlarımızın zaman kaybı, maddi kaybı gibi değişik zararların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bunun da temel sebebi emniyet müdürlüğünün bu konularda görevlendirdiği kişilerin konudan bilgi sahibi olmamasından kaynaklanmaktadır. Kaldı ki tarafımıza gelen mağduriyetleri bizzat da yaşamış bulunmaktayız” dedi.

“RUHSAT SÜRESİ BİTMEDEN KİMSE GEÇERSİZ İLAN EDEMEZ”

Öncelikle vatandaşlarımız şunu bilsin ki, silah ruhsatına sahip olma ve bu imkandan faydalanma şartlarını mevzuatta belirtilen hususlar dahilinde kaybetmedikleri sürece silah ruhsatı bulunan vatandaşlarımızın hak sahipliği ruhsatta belirtilen süreye kadar devam etmektedir. Kimse bu hakkı bir gün dahi geri alarak keyfine göre geçersiz ilan edemez. Çünkü bu ruhsat devletin kurumundan yapılan bir sosyal sözleşmeye ve hukuka güvenilerek alınmakta ve bunun sağladığı imkanlardan süresince faydalanılacağı kabul edilmektedir. Ancak Kastamonu emniyet müdürlüğünün silah ruhsatı konusunda tebliğ-tebellüğ için görevlendirdiği kişilere bunu anlatmanın imkanı bulunmamaktadır. Biz avukat olarak anlatamazken vatandaşımızdan anlatmasını veya vatandaşımızın dinlenmesini beklemek mümkün değildir. Bu konuda ilgili görevlilere şifahen söylememize rağmen ısrarla 1 Eylül’e kadar vatandaşlarımızın ruhsatlarını değiştirmedikleri takdirde cezai işlemlerle karşılaşacaklarına dair yanlış bilgiler vermektedirler ve bunu da tebliğ etmektedirler. Bu da vatandaşımız arasında paniğe sebebiyet verdiğinden ticari işlerinde, özel işlerinde maalesef birçok aksamayla karşı karşı kalmışlardır. Halbuki burada emniyet müdürlüğünün hassas davranarak konuya dair doğru bilgileri doğru şekilde vererek mağduriyete neden olmaması gerekirdi. Yaşadığımız süreçteki keyfilikler vatandaşımız için yanlış olmuştur. Bu konuda sıkıntı yaşayan tüm vatandaşlarımızın dernek olarak yanındayız.” (Haber Merkezi)

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum