'Karavan Tiyatrosu' Kastamonu'da sahne aldı!;

'Karavan Tiyatrosu' Kastamonu'da sahne aldı!

Kastamonu Belediyesi tarafından Atatürk'ün Kastamonu'ya Gelişi ve Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı'nda sergilenen Karavan Tiyatrosu'na Kastamonu'dan katılım yoğundu...

Kastamonu Belediyesi, Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Karavan Tiyatrosu'nu ilimize getirdi. Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı'nda sahnelenen tiyatro gösterisine katılım yoğun olarak gerçekleşti. Tiyatroyu uyarlayan Savaş Dinçel, yönetmenliğini Erkan Can yaparken, Bilal Çatalçekiç performans sergiledi. Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye isimli oyun, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

"EN FAZLA İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY, YALNIZ OLMADIĞIMIZI BİLEREK YAŞAMAK"

Program bitiminde konuşan Belediye Başkanı Hasan Baltacı; "Başından sonuna kadar sürükleyici, etkileyici bir oyundu. Çok teşekkür ediyorum. Ben her şeyden önce sizlere teşekkür ediyorum.  Sonu çok güzeldi, şişt diyerek bitirdik. Evet. Bu şehirde,  bu ülkede en fazla ihtiyacımız olan şey sanırım bence birbirimizin sesine ihtiyacımız var. En fazla ihtiyacımız olan şey, yalnız olmadığımızı bilerek yaşamak. Bu şehirde yalnız değiliz. Biz çünkü buraya yuvamız Kastamonu dedik. Yuvamız Kastamonu'da. Bundan sonra da hep birlikte olmaya devam edeceğiz. Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu'ya gelişi ve Şapka İnkılabı'nın 99. yılı dolayısıyla yapılan etkinliklerde bizleri Turhan Topçuoğlu Parkı'nda tiyatroyla buluşturan değerli başkan yardımcım Eda Büyükdemirci'ye,  Kültür Müdürümüz Ahmet Topçuoğlu'na ve çalışma arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Cuma günü büyük zaferin 102. yılını kutlayacağız. Ama şundan eminim ki savaş meydanlarında kazanılan zaferler aynı zamanda ekonomi alanında kültürde, sanatta, bilimde, eğitimde de kazanılmalı ki bu ülke geleceğe doğru gitsin ve biz bu kapsamda kültürde, sanatta, bilimde, eğitimde üzerimize düşen neyse yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Daha çok buluşacağız. Tiyatroda buluşacağız, konserlerde buluşacağız, meydanlarda buluşacağız, parklarda buluşacağız.  Bu güzel oyunları için Erkan Can ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Cuma akşamı da bir yürüyüş yapacağız, fener alayı yapacağız ve hep birlikte meydanda buluşup güzel bir konser dinleyeceğiz. Hepinizi bekliyoruz. Biz bu ekipten söz aldık. Biz ne zaman istersek burada olacaklar. Kendilerine de çok çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun."

BALTACI; "KÜLTÜR, SANAT, BİLİM VE EĞİTİMDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti; "Karavan Tiyatro’nun 'Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye' adlı oyununu hemşehrilerimizle izledik.  Kültür, sanat, bilim ve eğitimde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Meydanlarda, parklarda daha çok buluşacağız. Bu özel geceyi unutulmaz kılan Karavan Tiyatro ekibindeki değerli sanatçılarımız Erkan Can, Bilal Çatalçekiç ve Savaş Dinçel’e, bizleri yalnız bırakmayan hemşehrilerimize ve etkinliklere emek veren çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum