Demirel’in tarihi çıkışını, Gazeteci Yavuz Donat, Atilla Paşa’ya anlattı;

Demirel’in tarihi çıkışını, Gazeteci Yavuz Donat, Atilla Paşa’ya anlattı

KGD tarafından düzenlenen Hüsnü Açıksöz'ü Anma ve Basın Onur Ödülleri programında gazeteci Yavuz Donat, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1998'de Hatay Samandağ'da yaptığı konuşmayı Kastamonulu Orgeneral Atilla Ateş Paşa'ya anlattı. Donat, Ateş Paşa'ya, "Siz o olayın içerisindeydiniz fakat Demirel ile ilgili o bölümü bilmiyordunuz. Size anlatmak istedim" dedi....

1998'de Türkiye, Suriye'ye terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ı sınır dışı etmesi için baskı yapmış, krizin tırmandığı bu dönemde Orgeneral Atilla Ateş Paşa ve Cumhurbaşkanı Demirel net bir duruş sergilemişti. Bu süreçte Demirel, Hatay'da yaptığı konuşmayla Türkiye'nin kararlılığını dünyaya duyurmuş ve Öcalan'ın Suriye'den çıkarılmasına zemin hazırlamıştı.

Dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi'nde fahri doktora töreninde konuşma yaptıktan sonra, Yavuz Donat ile birlikte Hatay Samandağ'a helikopterle geçti. Samandağ'da yaptığı konuşmaya bizzat tanık olan gazeteci Yavuz Donat, bu konuşmanın detaylarını emekli Orgeneral Atilla Ateş'e anlattı.



" DEMİREL: 'KARA KUVVETLERİ KOMUTANIM SÖYLEDİ ANLAMADINIZ, ŞİMDİ BEN CUMHURBAŞKANI OLARAK SÖYLÜYORUM!' DEDİ"

Duayen Gazeteci Yavuz Donat konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "1998 yılının sonbaharıydı. Bir gece Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel beni aradı. 'Yarın bir işin var mı?' dedi. Ben de;  'Hayır Cumhurbaşkanım' dedim. Bana; 'Hazır ol, seni yarın Hatay'a götüreceğim' dedi. Uçakla Hatay'a gittik. Mustafa Kemal Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı. Yolda bana; 'Bu tarihi bir gündür bu tarihi güne şahit olmanı istiyorum' dedi. Fakat tarihi bir gün de değildi, anlamadım. Yemek yedik ardından helikoptere bindik, 'Samandağ'a gidiyoruz' dedi. Sordum 'Efendim tarih..?' Bana 'Biraz sonra görürsün' dedi. Samandağ'a gittik, kürsüye çıktı. Suriye'ye döndü ve Demirel şunları söyledi: 'Bu söylediğimi unutmayın. Bir hafta önce burada Kara Kuvvetleri Komutanı size bazı sözler söyledi. O sözleri anlamadığınız anlaşılıyor. 'Terörist başını burada barındırmak ne komşuluğa, ne arkadaşlığa, ne dostluğa, ne de din kardeşliğine sığar. Terörist başını orada muhafaza etmeniz, savaş sebebidir.' dedi. Geçen hafta size bu sözleri Kara Kuvvetleri Komutanım söyledi, anlamadınız şimdi Cumhurbaşkanı olarak ben söylüyorum' dedi ve kürsüden indi. Bir anda dünya ajansları karıştı. Biz döndük. Cumhurbaşkanına da bir sürü telefonlar geliyor. 'Ne oluyor?' dedim. 'Mısır Devlet Başkanı Türkiye'ye geliyor' dedi. O gece Mısır Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geldi. Süleyman Demirel de 'Savaş ilan edeceğiz' dedi. Ertesi gün Öcalan Suriye'den çıkarıldı. Siz o olayın içerisindeydiniz fakat Demirel ile ilgili o bölümü bilmiyordunuz. Onu size anlatmak istedim. Sizi sağlık içinde görmekten de çok mutlu oldum."

 

Bu konuşma üzerine Atilla Paşa koltuğundan kalkarak Gazeteci Yavuz Donat ile tokalaştı. Ardından Yavuz Donat'ın talebi üzerine Kastamonulu Devlet eski Bakanı Murat Başesgioğlu ile Atilla Paşa sahneye çıktı. Toplu fotoğrafla bu an ölümsüzleştirildi.



Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum