Yeni Akit'ten ‘Ekmekci’ye eleştiri;

Yeni Akit'ten ‘Ekmekci’ye eleştiri

Atatürk’ün Kastamonu’ya Gelişi ve Şapka İnkılabı’nın 99'uncu yıldönümü kutlamalarının ardından; AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci’nin kortej yürüyüşü ile ilgili yaptığı paylaşım bazı kesimlerin tepkisini çekti....

Yeni Akit Gazetesi'nde, Kastamonu’daki kutlamaların başındaki korteje katılan AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekçi’yi eleştiri yağmuruna tutarak “Kastamonu'da büyük rezalet” başlığıyla bir köşe yazısı yayınladı. Yakup Köse’nin kaleme aldığı yazıda Kastamonu Milletvekili Ekmekci ve kutlamalara katılan isimlere tepki gösterildi.

Yeni Akit Gazetesi Köşe Yazarı Yakup Köse, Kastamonu vekillerine tepki gösterdiği yazısında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti Kastamonu Milletvekili Serap Ekmekci'nin X'deki hesabından paylaştığı görüntülerde, valiliğin öncülüğünde CHP'lilerle el ele M. Kemal'in Kastamonu'ya gelişini ve Şapka ve Kıyafet İnkılabı'nın 99. sene-i devriyesini kutluyorlar.

“ŞAPKA TAKMALARI GEREKMİYOR MUYDU”

Olabilir, kimin neyi kutlayacağına karışacak değilim. Lâkin görüntülerde törene katılan arasında, amiyane tâbirle ilaç niyetine bir kişi bile şapka takmamış! Yahu, bari devlet adına Kastamonu Valisi, hükûmet adına AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci ve tabiî ki bu kanunu Anadolu halkının başına bela eden CHP adına da CHP'li milletvekilleri şapka takmaları gerekmiyor muydu?

Hiç değilse ellerine, M. Kemal'in Kastamonu'ya geldiğinde kafasında olan şapkanın benzerini alsalardı. Şapka kanunu kutluyorlar ama kafalarda şapka yok, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu azizim!

Bir de 8 gün 8 gece kutlama yapacaklarmış. Kutlama programına baktım ama çiviyle kafaya şapka çakıp adam asmaca göremedim!

Aslında bu komik tablo şunu gösteriyor: Halka rağmen yapılan kanunlar, kafalara çiviyle de çaksanız kabul görmüyor. Kutlayanlar bile, kutladıkları şeye sahip çıkamıyorlar ancak ilkokul müsameresi tadında törenler düzenleyebiliyorlar.

Bu vesileyle, şapka takmadıkları için kafalarına çivi çakılarak şehid edilenlerin cemî cümlesinin pâk ruhları için el-Fatiha maassalavat!"

(Haber Merkezi)

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum