UMKE Atak kapsamında Kastamonu’da deprem tatbikatı;

UMKE Atak kapsamında Kastamonu’da deprem tatbikatı

2023 yılında UMKE tarafından afet ve acil durumlara hızlı müdahale amacıyla kurulan UMKE Atak kapsamında Kastamonu'da, Kastamonu UMKE'nin yanı sıra Çankırı ve Sinop UMKE ekiplerinin de katılımıyla depremde arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi....

2023 yılında Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), medikal kurtarma hizmetlerinin yanı sıra arama-kurtarma faaliyetlerini de yürütmek amacıyla "UMKE ATAK" isimli bir yapılanma kuruldu. Bu yeni yapılanma çerçevesinde, arama-kurtarma alanında yetenekli personelin eğitilmesi ve bu faaliyetlerin organize edilmesi Bakanlık tarafından talimatlandırıldı.

Bu kapsamda Kastamonu'da, 19-23 Ağustos tarihleri arasında Kastamonu AFAD (Afet ve Acil Durum) Müdürlüğü  yerleşkesinde Depremde Arama Kurtarma Eğitimi ve Tatbikatı gerçekleştirildi. Depremde Eğitimde arama kurtarma yöntemleri, ekipman kullanımı, tahliye işlemleri, lojistik ve malzeme bilgisi, emniyet ve güvenlik, bina yıkılma durumları, enkaz riskleri ve kurtarma teknikleri gibi pek çok kritik konu ele alındı.

Bu eğitim sonucunda UMKE personelinin, deprem gibi büyük afetlerde daha etkin bir şekilde görev alıp afetlere karşı daha hazırlıklı ve tecrübeli olacağı belirtildi. Kastamonu, Çankırı ve Sinop (23. Bölge) illerinden olmak üzere toplam 21 UMKE personelle Eğitim ve Tatbikat başarı ile tamamlandı.

Bu doğrultuda, 19-23 Ağustos tarihleri arasında Kastamonu AFAD (Afet ve Acil Durum) Müdürlüğü yerleşkesinde Depremde Arama Kurtarma Eğitimi ve Tatbikatı gerçekleştirildi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum