Kastamonu'da yeni bir projeye daha imzalar atıldı!;

Kastamonu'da yeni bir projeye daha imzalar atıldı!

Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşköprü Eğitim Derneği, ortaklaşa yürüttükleri “Karar Alma Süreçlerine Katılım” temalı bir proje İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenmeye hak kazandı. Kastamonu Valiliği'nde projenin imza töreni gerçekleştirildi....

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden 155 bin lira destek alarak hayata geçirilecek olan Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Taşköprü Eğitim Derneği, ortaklaşa yürüttükleri “Karar Alma Süreçlerine Katılım” temalı bir projede günümüz yönetişim kavramının önemine vurgu yaparak, halkın ve sivil toplum kuruluşlarının karar alma süreçlerine daha aktif bir şekilde katılımını sağlamak olduğu kaydedildi.

Karar Alma Süreçlerine Katılım projesinin imza töreni Vali Meftun Dallı'nın da katılımıyla Valilik makamında gerçekleştirildi.  İmza törenine Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Yavuz Selim Şimşek, Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Şirin, Taşköprü Eğitim Derneği Başkanı Ali İmran Özdemir ve  Dernek Saymanı Aydın İnce katıldı.

DALLI; " YÖNETİM, YÖNETİŞİM SÜREÇLERİNE ÇOK İYİ BİR KATKISI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

İmza töreninde konuşan Vali Meftun Dallı şunları söyledi;  "Taşköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle Taşköprü Eğitim Derneği birlikte 'Karar Alma Süreçlerine Katılım' temalı bir proje hazırlamışlar. İçişleri Bakanlığımızın Sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'nden 155 bin 400 liralık destek temin etmişler. Öncelikle projelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Bildiğiniz gibi günümüzde yönetişim kavramı var. Yani halkın, sivil toplum kuruluşlarının oradaki diğer aklınıza gelebilecek yönetime katılmasında fayda olacağını düşündüğümüz bütün aktörlerin karar alma süreçlerine katılımı son derece önemli. Yani insanların ne istediğini bileceğiz ki ona göre tedbirlerimizi alalım, kaynaklarımızı ayıralım, belirleyelim. Bu anlamda Taşköprü'deki sivil toplum kuruluşlarına bu proje çerçevesinde bir dizi eğitimler planlıyorlar. Bu süreçlere nasıl katılacaklar? Bunu yaparken hangi imkanları kullanabilirler? Yönetim olarak bunlara ne şekilde daha iyi cevaplar verilebilir noktalarında bu eğitimler 5 aylık bir süreç boyunca Taşköprü ilçemizde inşallah bu proje çerçevesinde bu eğitimler verilecek ilgili taraflara. Yönetim, yönetişim süreçlerine çok iyi bir katkısı olacağını düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki yıllarda daha güzel bir uyum içerisinde karşılıklı halkımız da oradaki yöneticilerimiz daha güzel işler yaparlar bu vesileyle. Onun için projenin gayet önemli olduğunu düşünüyorum. İlçemize, ilimize, oradaki halkımıza, yöneticilerimize hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Kendilerini de tebrik ediyorum."

Vali Meftun Dallı'nın konuşmasının ardından proje imzalandı. İmzaların ardından toplu fotoğraf çekimiyle imza töreni sona erdi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum