Cinayetler neden artıyor! Kastamonu böyle değildi...;

Cinayetler neden artıyor! Kastamonu böyle değildi...

Kastamonu'da son zamanlarda cinayet ve kavga haberleri gündemden hiç eksik olmuyor. En son yaşanan sanayi cinayetinin üzerinden yalnızca altı gün geçti. Kastamonu halkı bu durumdan çok rahatsız ve endişeli olmasına  karşın, cinayet sayılarında yaşanan artışın sebebinin büyük oranda eğitimsizlik ve işsizlik olduğunu düşünüyor.  ...

Açıksöz ekibi olarak halkın nabzını tuttuk, mikrofon uzattık. Kastamonu özelinde artış gösteren cinayet sayılarının sebebi ne olabilir diye vatandaşa sorduk. Genellikle cehaletin ve ekonomik sorunların yoğun yaşandığı bu dönemde insanların tahammül seviyelerinin azalması ve madde bağımlılığının artması ilk akla gelen sebep oluyor.

 

 

KISAS OLMALI!

Cezaların yeterli ve caydırıcı olmadığını düşünen bir vatandaş konuşmasında; '' Herkes kendi kaderini yaşar, onlara yazılmış o yazının dışına çıkamazsın. Eskiden böyle değildi ama her zaman böyle şeyler olur yani. Bunların sebebi cahillik, adaletsizlik. Osmanlı şeriatı gelecek adalet yerini bulacak. Kimse kimseyi öldüremez, kısas lazım. Kısas olsa bu işler olmaz. Avrupanın kanunları bizi böyle rezil ediyor. Osmanlı şeriatı gelecek dünya huzur bulacak.'' ifadelerine yer verdi.

 

EĞİTİM SEVİYESİ DÜŞÜK!

Kastamonu'da artan cinayet sayılarının ana sebebi eğitim seviyesinin düşük olması diyerek düşüncelerini belirten vatandaş açıklamasının devamında; '' İnsanlar refah seviyeleri düştükçe daha fazla hırçınlaşmaya başladı, anksiyeteleri arttı. Bunun dışa vurumu olarak diğer insanlardan hınçlarını almaya başladılar. Bu çok yanlış bir durum, refah seviyesinin yüksek olduğu ülkelerde cinayet sayılarının fazla olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. İnşaAllah ülkemizde bir an önce ekonomik durum düzelir ve bu durumlar azalır diye ümit ediyorum.

TOPLUMUN ŞİDDET EĞİLİMİ

Bir vatandaş konuyla ilgili olarak toplumun şiddete eğilim gösterdiğini belirtirken açıklamanın devamında; '' Toplumun şiddete eğilimi çok fazla zaten Türkiye genelinde de bu şekilde, onun dışında silahlanma olmaması gerekiyor. Hiç olumlu bir işaret değil toplum açısından. Kaygı verici bizim için.'' ifadelerini kullandı.

 

MADDE BAĞIMLILIĞI!

Artan cinayetlere ülkemizde ve Kastamonu'da yaygınlaşan madde ve alkol bağımlılığının sebep olduğunu düşünen vatandaş konuşmasının devamında; '' Büyük bir ihtimalle gençler arasında bu uyuşturucunun yaygınlaşması yani bir de özellikle işin içerisinde kız olayları vardır diye tahmin ediyorum. Daha önceleri kan davası olayları fazlaydı onun haricinde yer davaları vardı onlar azaldı ama şimdi gençler arasında yaygınlaşan uyuşturucudan dolayı  daha fazla cinayet yaşanıyor.'' ifadelerini kullandı.

 

KASTAMONU BÖYLE DEĞİLDİ!

Kastamonu için konuşan bir vatandaş, bu şehrin daha eski zamanlarda böyle olmadığını son zamanlarda şiddetin ve cinayetlerin çok artmasından dolayı endişeli olduğunu belirterek şunları aktardı; '' Bu konuda ben de endişeliyim. Kastamonu normalde böyle bir şehir değildi. Son zamanlarda bu olayların çok fazla yaşanması bence düşünülmesi gereken bir konu. Gençlerimi yanlış yetiştirdiğimiz için mi yoksa maddi sıkıntılardan dolayı mı bilmiyorum ama bu konu beni çok endişelendiriyor.''

 

GENÇLERDE HATA VAR!

Sorunu gençlerde gören bir vatandaş gençlerin çok sinirli  ve şımarık olduklarını öne süren Kastamonulu vatandaş konuşmasının devamında; '' Kastamonu gibi bir yer için fazla. Gençlerde çok hata var. Araba kavgası yapsalar kavga dövüş ediyorlar. Yol vermesen, yol vermedin diye kavga ediyorlar. Şımarıklıktan başka bir şey değil bence.'' ifadelerini kullandı.

 

AHLAK SEVİYELERİ ZATEN BELLİ!

Genel bir buhran hali olduğunu düşünen vatandaş açıklamasında; '' Ahlaksızlığa bağlı cinayetlerin artması normal çünkü ahlak seviyeleri zaten belli. Diğer sebeplerin aynı olduğunu düşünüyorum ama ahlak meselesinden dolayı artmış olabilir diye düşünüyorum.'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum