Kuzeykent’in “karanlık yüzü” geride kalıyor!;

Kuzeykent’in “karanlık yüzü” geride kalıyor!

Kuzeykent Mahallesi Kastamonu’nun en aktif ve kalabalık mahallesi olma özelliğini taşıyor. Kastamonu Üniversitesi’nin bulunmasıyla birlikte birçok sosyal faaliyet Kızeykent’te gerçekleşiyor. Ancak yeni bir yapılanma olan Kuzeykent’te, yetersiz aydınlatma vatandaşın tepkisine yol açıyor....

Kastamonu'nun canlı ve hareketli mahallesi Kuzeykent’te aydınlatma sorunları gündemde. Yetersiz aydınlatma sorunu, özellikle akşam saatlerinde karanlığın çökmesiyle birlikte, mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Kuzeykent, Kastamonu Üniversitesi'nin bulunmasıyla gençlerin ve sosyal faaliyetlerin merkezi haline gelmiş olsa da, sokakların yeterince aydınlatılmaması özellikle kadın ve çocukları tedirgin ediyor.

KUZEYKENT AYDINLANACAK

31 Mart Yerel Seçimlerinde verilen "Kastamonu’da karanlık sokak kalmayacak" vaadinin hayata geçirilmesi için adımlar atılıyor. Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ile yapılan görüşme sonucu Kuzeykent'teki aydınlatma sorununu çözmek amacıyla Başkent EDAŞ ile görüşmelerin başlatıldığı öğrenildi. Başkan Baltacı, Açıksöz Gazetesine yaptığı açıklamada; konuyla ilgili olarak en kısa sürede çalışmalara başlanacağının altını çizerek mahalle sakinlerinin güvenliği ve yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Öğrencilerin çoğunlukta olduğu apartlar bölgesi, yaz tatili döneminin başlamasıyla iyice karanlığa gömüldü.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum