Kastamonu Stadı ‘tasarruf’a mı takıldı?;

Kastamonu Stadı ‘tasarruf’a mı takıldı?

Uzun yıllardır Kastamonu’ya hizmet veren Gazi Stadı, hızla gelişen, büyüyen Kastamonu’ya yetmez hale geldi....

31 Mart yerel seçimleri öncesi bir kez daha gündeme gelen ‘yeni bir stad yapma’ girişimleri, her zamanki gibi yine sekteye uğradı.

Seçimler öncesi AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Halil Uluay ve Fatma Serap Ekmekci’nin girişimlerine başladığı yeni stad projesinin Mayıs ayı sonlarında ihalesinin yapılarak en geç 1 yıl içinde tamamlanması hedefleniyordu.

Yeni stad için şehrin farklı bölgelerinde yapılan yer arayışları da sonuçsuz kalınca stadın mevcut yerinde ve en az 10 bin kişi kapasiteyle yapılması planlanmıştı. Ancak hükümet tarafından açıklanan ‘tasarrruf tedbirleri genelgesi’nin ardından yeni projelerin ‘en az 3 yıl’ rafa kalkacağı, devam eden projelerden de yüzde 65 tamamlanma oranının altında kalanların bitirilmeyeceği açıklandı.

VEKİLLER “TAMAM” DEMİŞTİ AMA…

Kastamonu milletvekilleri tarafından, sezonun bitmesiyle birlikte Gazi Stadı ve Atatürk Spor Salonu’nun yıkılarak yerine 10 bin kişi kapasiteli Kastamonu Stadı yapılacağı ifade edilmişti. Ancak Temmuz ayında olmamıza rağmen hiçbir gelişme olmaması taraftarın tepkisini çekiyor.

GMG Kastamonuspor taraftarının dört gözle beklediği Gazi Stadı’nın yenilenmesi projesi, Kastamonu vekilleri tarafından tarih verilmişti. Son olarak Mart ayında yeni stadyum projesi ile ilgili de konuşan AK Parti Milletvekili Serap Ekmekci; "Sezonun bitmesiyle birlikte Gazi Stadı ve Atatürk Spor Salonu yıkılacak ve yerine 10 bin seyirci kapasiteli stadyum ile yüzme havuzu ve spor salonu barındıran spor kompleksi yapılacak" demişti.

GAZİ STADI ‘TASSARUF’A MI TAKILDI?

Takvimler Temmuz ayını göstermesine rağmen hiçbir açıklama yapılmaması kamuda sık sık dile getirilen ‘tasarruf tedbirleri’ni akıllara getirdi.

Taraftarın merakla beklediği Kastamonu’da ‘Stad Projesi’ hakkında vatandaşa proje sözünü veren vekiller ve yetkililerden açıklama bekleniyor.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum