Binlerce öğretmen yetişmişti! Yıkılıyor...;

Binlerce öğretmen yetişmişti! Yıkılıyor...

Kastamonu Aktekke Mahallesi'nde bulunan ve  1970 yılından bu yana kullanılan Eğitim Fakültesi kampüsünde yıkım işlemleri başladı....

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi alanı için, depreme dayanıksız olması gerekçesiyle yıkım kararı alınmıştı. Kastamonu Eğitim Fakültesi'nde eğitim alan öğrenciler ve binadaki eşyalar yeni yapılan Tıp Fakültesi binasına taşınmıştı. Yeni Eğitim Fakültesi inşaatı ise MYO yerleşkesinde devam ediyor.

Kastamonu çarşı mevkiinde bulunan eski Eğitim Fakültesi kampüsündeki binalar, yıkım için boşaltılmış vaziyette bekliyordu. Yıkım ihalesi; 06 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilmişti. Eğitim Fakültesi binasında yıkım işlemleri başlatıldı.

ESKİ EĞİTİM FAKÜLTESİ ALANI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Kastamonu Üniversitesi eski Eğitim Fakültesi kampüsü alanındaki binaların yıkılmasının ardından alanın nasıl kullanılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yok. Ancak 2 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen Koordinasyon Toplantısı'nda Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, söz konusu alanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Topal Koordinasyon toplantısında yaptığı açıklamada; "Eğitim Fakültesi amacıyla kullanılan bu sahaya, ilin de ihtiyacı olan sosyal ve kültürel alanlarda hizmet veren bir yapılanmaya gitmektir. Bir taraftan eğitim öğretim amaçlı olacak bir taraftan da şehrin ihtiyacı olan sosyal ve kültürel alanları bünyesinde barındıran bir yapı halinde gerçekleştirilecek" ifadelerine yer vermişti.

Alanın nasıl değerlendirileceğine ilişkin açıklama merakla bekleniyor.

KASTAMONU’DA ‘EĞİTİM’İN İSKELETİ

Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi; 1975 yılında eğitim enstitüsü adı altında faaliyetlerine başlayarak;  lise ve dengi okullardan öğrenci almıştır.  1982 yılında “Eğitim Yüksekokulu” adını almış, Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi’ne bağlanmış ve ilkokullara sınıf öğretmeni yetiştirmiştir. 1989-1990 Eğitim Öğretim yılından, aynı isim altında, Öğretim süreci dört yıla çıkartılmış olup, yine ilkokullara sınıf öğretmeni yetiştirmiştir. 03.07.1992 tarih ve 3837 sayılı kanunun ek 29. maddesi uyarınca 1992-1993 öğretim yılından Gazi Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Eğitim Fakültesine dönüştürülmüştür. 2007–2008 eğitim-öğretim yılından itibaren Kastamonu Üniversitesine bağlanmıştır.

 

 

 

 

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum