‘Bakliyat ithalatına izin verilmemeli’;

‘Bakliyat ithalatına izin verilmemeli’

Türkiye’nin bakliyat üretiminde lider markalarından Reis Gıda’nın sahibi İnebolulu hemşerimiz Mehmet Reis, Kastamonu’dan gelen Resmi İnternet Sitelerinin imtiyaz sahiplerini ağırladı....

Ülkemizde adeta bakliyatın piri olan ve 47 yıldır sektöründe şirketinin başında dimdik duran Mehmet Reis, memleketinden gelen gazeteci konuklarına ülkenin tarım ve bakliyat konularına değindi.

HOLLANDA ÖRNEĞİ

Bugün Türkiye'den ortalama 23 kat daha küçük olan Hollanda’nın tarımından örnekler veren Mehmet Reis, yaklaşık 34 bin kilometrekarelik karasal yüzölçümüne sahip Hollanda'nın büyük bir bölümündeki seralarda gelişmiş teknoloji kullanılarak tarım yapıldığını ve su kullanımının ise normalden yüzde 90 oranında daha az olduğuna dikkat çekerek modern bir tarım ülkesi olan Hollanda’da organik tarım üretimine önem verildiğini söyledi.

Tarım politikalarındaki uygulama, sistem ve teknoloji nedeniyle Avrupa’nın tarım ürünleri ihracatında zirvede olduğuna dikkat çeken Reis Gıda sahibi Mehmet Reis, Türkiye’de de tarım sektöründe gerekli çalışmaların vakit geçirilmeden başlanılması önerisinde bulundu.

BAKLİYAT İTHALATINA İZİN VERİLMEMELİ

Reis, üretimde sürekliliğin sağlanabilmesi için üretici gelirlerinin artması gerektiğini, ürün arzının fazla olduğu yıllarda fiyat düşüşlerini önleyici politikalar oluşturularak özellikle hasat döneminden önce bakliyat ithalatına izin verilmemesi gerektiğini belirterek bu konuda Tarım ve Orman Bakanı hemşerimiz İbrahim Yumaklı’ya güvendiğini, enflasyonun da düşeceğine inandığını söyledi.

MEHMET REİS’E İSTİKLAL MARŞIMIZIN YAYINLANDIĞI İLK GAZETE HEDİYE EDİLDİ

Reis Gıda’nın İstanbul’daki fabrikasında yapılan görüşme sonrasında Kastamonu gazeteci konukları tarafından Mehmet Reis’e Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nın TBMM’nde kabul edilmeden önce Türkiye’de ilk kez 21 Şubat 1921 tarihli Kastamonu Açıksöz Gazetesi’nde yayınlanan sayfasının yer aldığı tablo kediye edildi. Ziyaret, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu. 

Kaynak: haber merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum