Hanönü'ye bir maden daha!;

Hanönü'ye bir maden daha!

Kastamonu Hanönü ilçesinde İlbak Holding ve Akfen Holding ortaklığında faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri'nin, ilçede bir maden daha açması için "ÇED gerekli değil" kararı verildi....

Evrensel'de yer alan habere göre, Kastamonu Hanönü ilçesinde İlbak Holding ve Akfen Holding ortaklığında faaliyet gösteren Acacia Maden İşletmeleri, ilçeye bir bakır madeni daha açıyor.

Şirketin Küreçayı ve Kavak köyleri sınırlarında açmak istediği ocak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değil" kararı verildi. Bu kararla şirket bölgede bulunan bin 936,06 hektarlık maden işletme ruhsatlı alanının toplamda 4 hektarlık alanında 2 poligon açacak.

 Açık işletme yöntemi ile bakır cevheri üretilmesi planlanan bölgede yıllık 840 bin ton bakır üretilmesi hedefleniyor. Ruhsat saha içerisinde yer alan 1. poligon ÇED alanının 310 metre uzağında Kavak köyüne, 2. poligon ÇED alanının ise 445 metre uzağında Küreçayı köyüne bağlı konutlar yer alıyor. Öte yandan maden sahası Sinop-Kastamonu-Çankırı Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planında “Orman Alanı” olarak görünüyor.

"OLUMSUZ ETKİSİ BULUNMUYOR"

Bölge ormanlık alan olmasına rağmen şirketin görüşünü aldığı Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, "Bu ormanlık alanlarda yapılmak istenilen söz konusu faaliyetlerin ormanlar ve ormancılık çalışmaları üzerinde olumsuz etkisinin bulunmadığı anlaşıldığından ÇED olumlu belgesinin verilmesinde Bölge Müdürlüğümüzce bir sakınca bulunmamaktadır” cevabını verdi.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum