Kastamonu, Bolu, Amasya dikkat! Tamamen aktif;

Kastamonu, Bolu, Amasya dikkat! Tamamen aktif

Bolu, Kastamonu, Samsun, Trabzon, Artvin, Çorum, Ordu, Giresun, Rize, Amasya, Kocaeli ve Çankırı'da Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) devreye girdi. Bu sistemler, trafik akışını düzenleyerek sürücülerin hız yapmadan, kurallara uymasını teşvik ediyor....

Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) 11 şehirde aktif hale getirildi.  Kastamonu ve diğer şehirlerdeki uygulamalar, trafik güvenliğini artırmayı hedefliyor. EDS'ler, sürücülerin trafik kurallarına uymasını sağlayarak kaza oranlarını düşürecek.

EDS NEDİR VE NE İŞE YARAR?

EDS, yani Elektronik Denetleme Sistemleri, trafik akışının kontrolünü sağlamak, ulaşımı optimize etmek ve kent yaşamını belli normlar çerçevesinde düzenlemek amacıyla geliştirilen bir sistemdir. Bu sistem, trafikte düzeni bozan araçların sensörler aracılığıyla tespit edilip, görüntü işleme yazılımlarıyla plakalarının belirlenerek ceza işlemi uygulanmasını kapsar.

KASTAMONU VE DİĞER ŞEHİRLERDE EDS UYGULAMALARI

Başta Kastamonu olmak üzere Bolu, Samsun, Trabzon, Artvin, Çorum, Ordu, Giresun, Rize, Amasya, Kocaeli ve Çankırı'da EDS'ler tamamen aktif hale getirildi. Bu sistemler, şehirlerin kritik noktalarında yer alarak trafik kurallarına uyulmasını sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum