Belediye'deki atamaya tepki geldi! 'Liyakat?';

Belediye'deki atamaya tepki geldi! 'Liyakat?'

Veteriner Hekimler Odası’ndan, Veterinerlik İşlerine yapılan atamalara tepki geldi. Oda Başkanı İbrahim Maşalacı, mevcut Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Kenan Güçükbergen'in yerine meslekte bilgisi olmayan birinin geçirilmesine tepki göstererek; "Yönetmeliği hiçe sayarak, bu atamanın izahı ne olabilir? Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır " dedi....

Kastamonu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde Şef olarak görev yapan Ferhat İsmail Şahin getirildi. Karara tepki ise Kastamonu Veteriner Hekimler Odası Başkanı İbrahim Maşalacı'dan geldi. 

"HİÇBİR MESLEKİ BİLGİSİ OLMAYAN BİR ARKADAŞIMIZIN ATANMASININ İZAHI NE OLABİLİR"

Veteriner Hekimler Odası Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Kastamonu Belediye Başkanlığı'nın görevlendirmesinde Veteriner İşleri Müdür Vekili olarak görev yapan meslektaşımız Kenan Güçükbergen’in Veteriner İşleri Müdürlüğü emrinde Veteriner Hekim olarak, Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne ise uzman çavuşluktan belediyeye geçen ve başka bir birimde şef olarak görev yapan başka bir personel vekaleten görevlendirilmiştir. Kastamonu Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü görev yetki, sorumluluk  ve çalışma yönetmeliğinin 3. bölüm, 10. maddesi,13. bendinde yer alan 'Veteriner İşleri Müdürlüğü Müdürlük görevi Veteriner Hekim tarafından  yürütülür' ifadesi hiçe sayılarak yapılan görevlendirmede konu ile hiçbir mesleki bilgisi olmayan bir arkadaşımızın atanmasının izahı ne olabilir?"

"BELEDİYE BÜNYESİNDE 657 SAYILI KANUNA TABİ 4 VETERİNER HEKİM BULUNUYOR"

"Belediye bünyesinde 657 sayılı kanuna tabi 2 tane Veteriner Hekim ve geçici bakım evinde görev yapan işçi kadrosunda 2 tane Veteriner Hekim olmak üzere toplamda 4 tane Veteriner Hekim mevcuttur. Veteriner İşleri Müdürlüğü'nün asli görevi olan insan, çevre ve halk sağlığı ile ilgili başta bulaşıcı hayvan hastalıklar yönünden gerekli tedbirleri almak, salgın hastalıkların görülmesi durumda ilgili kuruluşlarla koordinasyonu sağlamak ve gerekli tedbirleri almak, başıboş sokak hayvanlarının üremesini kontrol altına almak, sağlıklarını korumak, kurban bayramında kesilen kurbanların , yasa ve yönetmeliklere göre kesilmesinin kontrolünü sağlamak , kuduz hastalığı başta olmak üzere zoonoz hastalıkların yayılmasını , hayvansal ürünlerin üretim ve tüketim safhaların çevre sağlığı ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde yürütülmesini sağlamak gibi bir çok teknik ve mesleki temele dayalı faaliyetler içeriyor."

"GENELGEDE  'BU ALANDA GÖREV YAPACAK MÜDÜRLERİN VETERİNER HEKİM OLMASI' İFADESİ YER ALMAKTADIR"

"Yine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in 8 Mayıs 2024 tarih ve halk sağlığı, hayvan haklar ve politikaları konulu CHP'li Belediye Başkanlıklarına gönderdiği genelgenin 2. maddesinde yer alan toplum ve hayvan sağlığını doğrudan ilgilendiren bu alanda görev yapacak daire başkanı ve/veya müdürlerin Veteriner Hekim olması ifadesi yer almaktadır. Doğrudan Çevre Sağlığı ve insan  sağlığını ilgilendiren Veteriner İşleri Müdürlüğüne; bünyesinde 4 tane Veteriner Hekim olması rağmen, bu müdürlükler hiç alakası olmayan başka bir kişinin müdür vekili olarak görevlendirilmesinin anlamı nedir?"

 "YAPILAN BU UYGULAMA LİYAKAT ANLAYIŞIYLA UYUŞMUYOR"

"Her yapılan konuşmada liyakatten bahsedilirken ve tahammüllere uygun atamalardan söz ederken Veteriner Hekim olmayan bir kişiyi Veteriner İşleri Müdürlüğüne atayarak mı  tahammülleri uyguluyorsunuz? Yapılan bu uygulama bizim bildiğimiz liyakat anlayışı ile uyuşmamaktadır."

"ÖZGÜR ÖZEL'İN GÖNDERDİĞİ GENELGE ELİNİZE ULAŞMADI MI?

"Ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in belediyelerine gönderdiği genelge elinize ulaşmadı mı? Yine aynı müdürlükte görev yapan haşere ile mücadele şefliğine bağlı personellerin yer değişikliğini yaparken, bu işi yapacak personelin biosidal ürün uygulama belgesi olup olmadığını biliyor musunuz? Şayet bu personellerin yeterlilikleri yok ise hem onların iş güvenliği ve can güvenliğini hem de halk sağlığını hiçe mi sayılıyor?  Mesleğimiz ve meslektaşlarımızla ilgili her türlü konuda istişareye açık olduğumuzu ifade ederek bir an önce yapılan hatanın düzeltilmesi arzumuzdur. Kamuoyunun takdirlerine arz ederim."

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum