Kastamonu'da felaket sonrası ilk açıklama!;

Kastamonu'da felaket sonrası ilk açıklama!

Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı; “Fırtına nedeniyle ilk belirlemelere göre bazı binaların çatılarında hasar oluştuğu ve bazı cadde ile sokaklarımızda ağaç devrilmeleri olduğu tespit edildi.”...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, bugün batı kesimlerden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz'de beklenen rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyordu. Bu uyarılar, Kastamonu'da etkisini gösterdi.

Şehirde öğle saatlerinden sonra başlayan fırtına, yer yer kuvvetli rüzgarlarla birlikte şiddetli dolu yağışıyla birleşerek vatandaşları olumsuz etkiledi.  Rüzgarın hızı zaman zaman saatte 60 kilometreye kadar ulaşırken, fırtına nedeniyle binaların çatıları zarar gördü.

Yaşanan felaketin ardından Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı ilk açıklamayı yaptı. Baltacı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bölgemizde meydana gelen fırtına nedeniyle ilk belirlemelere göre bazı binaların çatılarında hasar oluştuğu ve bazı cadde ile sokaklarımızda ağaç devrilmeleri olduğu tespit edildi.

Meteoroloji’nin uyarısı doğrultusunda sabah saatlerinden itibaren teyakkuzda bekletilen tüm ekiplerimiz yaşanan olumsuzlukları gidermek için anında saha çalışmalarına başladı ve canhıraş çalışmalarını sürdürüyor. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun.”

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum