Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!;

Batı Karadeniz'de tek! O cihaz ve tedavi sadece Kastamonu'da!

Batı Karadeniz'de sağlık sektöründe bir dönüm noktası yaşanıyor! Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, ilimizin sağlık altyapısına yepyeni bir soluk getiriyor. Özel Kastamonu Nefes Hastanesi, prostat hastalarının derdine derman olacak son teknoloji Rezum Cihazı'nı bünyesine katarak bölgede bir ilki gerçekleştirdi...

Prostat hastalığının Kastamonu'da 40-50 yaş üzerindeki erkeklerde sıklıkla görüldüğüne dikkat çeken Özel Nefes Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Emin Kemal Küçük, prostat hastalarına derman olan Rezum Tedavisi ve Rezum Cihazı'nın tanıtımını yaptı. Op. Dr. Küçük, Rezum Cihazı'nın ilaçlardan kurtararak yaklaşık 15 dakikalık bir işlem sonrasında uzun vadede hastaları rahatlatacağına dikkat çekerek; " Tekrar ameliyata gitme ihtimali yüzde 4 gibi çok düşük bir oran. 5 yıl içinde bu tedaviyi alan birinin tekrar ameliyata gitme oranı yüzde 4'e kadar yüzde 4 gibi çok düşük bir oran. Yani yüzde 96 başarısı var. İlk vakamızı da yaptık. Oldukça başarılı geçti" dedi.

distribütörlüğü olan. Cihaz Batı Karadeniz'de sadece biz şu anda almış durumdayız. Batı Karadeniz'de başka bir yerde yok.

"KASTAMONU'DA İLK VAKAYI YAPTIK, BAŞARILI GEÇTİ"

Dün bir vakaya da bu tedavi yöntemiyle müdahale ettiklerini söyleyen Küçük;  "Başarılı geçti. Herhangi bir sıkıntı olmadı. İlk vakamızı da yapmış olduk. Cihaz hastane bünyesine alındı. Bizim aletimiz, yani kiralama değil. Bir yerden doktor getirerek de işlem yapmayacağız. Direkt kendi bünyemize aldık. Bunun da bir maliyet avantajı olacak. Hastamız geldiğinde o gün ya da bir gün sonra direk müdahale edebiliyorsunuz. Öbür türlü hastaları biriktirip işte bir ay sonra çağırmak vesaire bunlar zor oluyor. Maliyeti de arttırıyor. Cihaz bize ait olduğu için hastalarımıza en uygun şekilde sağlığına kavuşturmayı hedefliyoruz. İleri düzeyde bir deneyim  de gerektirmiyor. Fakat bu işlemin bir eğitim aşaması var, sertifikasyon aşaması var. Firma sertifikalandırıyor, bir eğitimden geçiriyor bir süre. Sertifikayı alıp öyle başlayabiliyorsunuz" diye konuştu.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum