Bayramda Kastamonu’dan çıkamıyoruz!;

Bayramda Kastamonu’dan çıkamıyoruz!

Ramazan ayının 17. gününde bayram planları yapılmaya başladı. Yılbaşı sonrası zamlarının etkisinde olan ve zaten yüksek olan otobüs biletleri fiyatları artan talep sebebiyle bir artış daha gösterdi....

Geçtiğimiz hafta memurlara özel olarak Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkartıldığı müjdesi verilmişti. Gerek memleketini ziyarete gitmek gerekse de yılın yorgunluğunu tatil ile üzerinden atmak isteyen vatandaş, Ramazan Bayramı tatili için otobüs bileti fiyatlarını araştırmaya koyuldu. Ancak yılbaşı sonrası zamlarının etkisinde olan otobüs biletleri fiyatları artan talep sebebiyle bir artış daha gösterdi.

OTOBÜS BİLETİ FİYATLARINDA BAYRAM TARİFESİ

Kış aylarında yoğun ilgi görmeyen otobüs firmaları bu dönemde yolcu çekmek adına indirim kampanyaları düzenlemeye başlamıştı. Ancak Ramazan Bayramı olması sebebiyle ve tatilinde 9 güne çıkartılması sonrasında normal fiyatlarına dönen firmalar neredeyse 2 katı zamlı olarak bilet fiyatlarını açıkladı.

Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde 700 TL'ye satılan indirimli bilet fiyatları Bayram öncesinde 1400 TL'ye kadar yükseldiği gözlemlendi. Özellikle de seçim sebebiyle bağlı bulunduğu yere gitme hazırlığında olan vatandaş, diğer taraftan Bayram rezervasyonları ile alakalı da araştırma yapmaya başladı.

OTOBÜS BİLETİ ZAMLI FİYAT GÜNCELLEMESİ

Otogarda oluşan yoğunluk sonrasında firmalar tarafından Bayram tarifesi devreye sokuldu. Otobüsçüler Federasyon başkanı Mustafa Yıldırım firmalar tarafından kış aylarında düzenlenen kampanyaların rekabet ortamında fiyat düşüşüne gittiklerini belirtirken şu sıralar normal düzeyde satışa sunulduğunu ancak bayramda da zam yapılacağını belirtti. Yıldırım tarafından verilen örnekler kapsamında ortalama İzmir bileti fiyatı 800 TL iken indirim kapsamında 650 TL'ye kadar düştüğü bayramda ise 1000 TL'nin üzerinde satışa sunacağı açıklandı. Trabzon için Ulaştırma Bakanlığı'na bildirilen fiyat 1100 TL olarak açıklanmış bulunurken 700 TL kampanyalı fiyatların akabinde bayramda 1400 TL üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Kış mevsimi boyunca firmaların müşteri kapma rekabetinden ötürü fiyatların %30'a yakın indirime tabi tutulduğunu belirten isim Ramazan'da ise yaklaşık 300 TL civarında zam geleceğini sözlerine ekledi.

KASTAMONU’DA DURUM NASIL?

700 TL olan Kastamonu- İstanbul seferi bayramda 850 TL’ye çıkıyor.

400 TL olan Kastamonu- Ankara seferi 489 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Kastamonu-Gaziantep seferi 1.120 TL’den 1.369’a kadar çıkıyor.

Kastamonu-Gaziantep seferi 1.100 TL

Kastamonu-Diyarbakır 1400 TL

Kastamonu-Gaziantep ve Diyarbakır seferlerine zam uygulanmadı.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum