Karabük'te son dakika karar!;

Karabük'te son dakika karar!

Karabük Üniversitesi'nde bazı kadın ve erkek öğrencilerin, Afrikalı öğrencilerden cinsel yol ile bulaşan HPV ve HIV gibi hastalıklara yakalandığı iddia edilmişti. Üniversite yönetimi, çok sayıda yabancı öğrencinin bulunduğu üniversitede giriş, çıkış koşullarını da güncelledi....

İnstagram'da bulunan  " Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" adlı hesapta Afrikalı öğrenciler ile cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin paylaşımları, sosyal medyada gündem oldu. Karabük Üniversitesi'nde bazı öğrencilerin HPV, bazılarının ise HIV şüphesi ile hastaneye gittiği iddia edildi.

Yapılan paylaşımlar üzerine Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulamıştı. Üniversite yönetimi, yabancı öğrencilere artık sağlık raporunu zorunlu hale getirdi.

SAĞLIK RAPORU ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Hürriyet'e açıklama yapan üniversite yetkilileri, ''Bu söylentilerin önüne geçmek için Şubat 2024’te aldığımız karar ile üniversitemize kayıt olmak isteyen tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu getirdik. Sağlık Kurulu Raporu almayan veya herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyan öğrenciye kayıtlarımızı kapattık. İkinci bir adım ise daha önce yabancı uyruklu öğrenciler aracı şirketler kullanılarak üniversiteye geliyordu. Bu da çeşitli söylentileri beraberinde getiriyordu. Bunun önüne geçmek için artık aracı şirketleri devre dışı bıraktık. ÖSYM tarafından yapılan TR-YÖS sınavında başarılı olan öğrencilerle üniversite tarafından yapılan sınavda başarı gösteren yabancı uyruklu öğrencileri alıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Açıksöz Haber Merkezi

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum