Memleket Partisi İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama!;

Memleket Partisi İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama!

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı'ndan dikkat çeken açıklama geldi!...

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Ayten Urganioğlu, 2024 yılında, 2023'te yaşanan olumsuzlukları tekrar yaşamamayı temenni etti. Ancak, yeni yılın ilk üç gününde hem genel hem de yerel siyasette yaşanan gelişmelerin, geçmiş yılı aratacak gibi göründüğünü belirtti. Urganioğlu, emeklilere verilen zamların yetersizliğini de vurgulayarak, milletvekillerine yapılan maaş artışlarını vicdansızlık olarak nitelendirdi. Ayrıca, yerelde Milli Eğitim Müdürü'nü eleştirerek, şov yapmaktan öte bir iş yapmadığına dikkat çekti.

"İNŞALLAH 2023'Ü ARAMAYIZ"

Memleket Partisi Kastamonu İl Başkanı Urganioğlu açıklamasında; "Yeni bir yıla girdik. Öncelikle aziz milletimiz için 2024 yılının  milletçe özlediğimiz güzellikler getirmesini temenni ediyoruz.Elbette ki 2024 yılında da beklentilerimiz var. Ümidimiz odur ki 2023 yılında yaşanan olumsuzluklar yaşanmasın. Ülkemiz ve Kastamonu hak ettiği yere inşallah gelsin. Her ne kadar sene başı itibariyle bu ümitte olsak da maalesef ki yeni yılın şu üç günü içerisinde hem genel siyasette hem de yerel siyasette yaşadıklarımız geride bıraktığımız 2023 yılını bile fazlasıyla aratacak gibi görünüyor. İnşallah 2023’ü aramayız" dedi.

Açıklamasında, yeni yılın başlamasıyla birlikte yapılan zamların, harçlardan trafik cezalarına, vergilere kadar her şeye yansıdığını ve milletin alım gücünü azaltarak fakirleştirdiğini vurgulayan Urganioğlu, özellikle emeklilere yapılan zamların eleştirisini yaptı. Ayrıca, milletvekillerine yapılan maaş zamlarına da değinen Urganioğlu, emeklilere verilen zamların yetersizliğine karşın milletvekillerine yapılan zamların vicdansızlık ve insafsızlık olduğunu belirtti.

"EMEKLİLER AKP İKTİDARINCA MAALESEF ÖLÜME VE AÇLIĞA MAHKUM EDİLDİ"

İl Başkanı Urganioğlu açıklamasında; "Yeni yıla; yeni harçlardan, trafik cezalarına, vergilerden sigorta primlerine kadar her şeye yapılan ve milletin alım gücünü biraz daha azaltıp fakirleştiren yeni zamlarla başladık. Allah özelliklede nefes dahi alması kendilerine çok görülen emeklilerin yardımcısı olsun. Ömrünü bu devlet için harcamış emekliler AKP iktidarınca maalesef ölüme ve açlığa mahkum edildi.İşin bir yönü hala devleti yöneten AKP iktidarı, milletin alım gücünü yükseltmedikten sonra bol sıfırlı maaşlarda verse bu yüksek faizin uygulandığı ekonomi kafasıyla maaşların manasızlaşacağını ve değersizleşeceğini düşünmekten hala uzaktır. Diğer yönü ise SSK ve Bağ-Kur emeklisi yüzde 37,50 zam alacak.Memur emeklisi ve memur ise ortalama yüzde 50 zam alacak. Bu zamla emeklinin açlık sınırına yaklaşması dahi mümkün değil. Ama poz vekilimiz başta olmak üzere vekiller ise kendilerine gayet güzel zam yaptılar. Hem emekli olan, hem de vekil olarak görev yapan yaklaşık 300 vekilin maaşı, 147 bin liradan 230 bin liraya yükseldi. Sadece milletvekilli olanların maaşı ise 73 bin 329 liradan, yaklaşık 110 bin liraya yükseldi. Maaşları 51 bin 970 lira olan emekli milletvekilleri ise yeni artışlarla birlikte 77 bin 565 lira alacak. Bu vicdansızlıktır, insafsızlıktır.Ben bu vekillerin yerinde olsam sokakta dolaşamam. Çünkü bizde ar diye haya diye bir şey var. Emekliler ölürken milletvekillerinin hak etmediği bir maaşı alması hiçbir şekilde kabul edilemez. Kastamonu’nun vekilleri de bunu görmüyor. Gerçekten Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kere daha arıyoruz.Onun zamanında milletvekili maaşının en temel kuralı öğretmen maaşını geçememesiydi. Şimdi bakıyoruz ki poz vermekten başka bir iş yapmayan vekiller öğretmenin 3 katından fazla, emeklinin de 13 katından fazla maaş almaktadır. Bu işi düzeltmesi gerekenler, milletin geliri arasındaki makası daha da açarak toplumsal infiale doğru işi götürüyorlar.Fakiri daha fakir zengini daha zengin yapıyorlar.Biran önce bu yanlıştan dönülmesi mecburidir, insanidir, vicdanidir" dedi.

"MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ŞOV YAPMAKTAN BAŞKA BİR İŞ YAPMIYOR"

Yerel anlamda ise Kastamonu'da yaşanan sorunlara dikkat çeken Urganioğlu, Milli Eğitim Müdürü'nü de eleştirdi. Urganioğlu açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi; "Kastamonu’da sıkıntının çok büyük olduğunu görüyoruz. İktidar yetkilerini birkaç bürokrata terk etmiş gibi görünüyor. Çünkü bakıyoruz yerel gazetelere yeni gelmiş Milli Eğitim Müdürü şov yapmaktan başka bir iş yapmıyor.Sayın Valimizden ve vekillerden daha fazla Milli Eğitim Müdürü basında yer alıyor. İnebolu’da çocuklara yapılan eziyet basına yansıdı. Yine özellikle de taşımalı sistemle çocuklar okullara gitmeye çalışırken, çocuklar beslenmede, giyim kuşamda problemler yaşarken, bunların çözümünü düşünmesi, araması ve bulması gereken  Milli Eğitimin Sayın İl Müdürü  sadece attığı her adımı haber yaptırıp şovmenlik yapmakla meşgul oluyor.Kastamonu ilk defa böyle bir profilde müdüre sahip oldu. Yazıktır. Buna siyasetinde amirlerinin de müdahale etmemesi yanlış sonuçlara sebep olur. Bunun zararını da Kastamonu olarak hepimiz yaşarız. Mesela bizim duyduğumuz kadarıyla Kastamonu Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevine yapılan öğretmenden atamada da bu Müdürün dahli olduğu konuşulmaktadır. Buna inanmak istemesek de İl Müdürü Kastamonu’ya kayyım olarak mı atandı diye algı oluşmaya başladı. Eğer bu söylenti gerçekse valilikteki makamlar Milli Eğitimin İl Müdürü'nün görev alanına girdi de bizim haberimiz mi yok? Bu tehlikeli bir durumdur. Biz muhalefet olarak bunu söyledik diye de AKP iktidarının bu şovmen müdürü sahiplenmesinin Kastamonu’ya zararı olur. Söylememize gerek yok ama müdürün şovunu millet zaten görüyor.Buna kimsenin dur demeye niyeti mi yok yoksa gücü yetmiyor mu?"

Son olarak, Memleket Partisi olarak Kastamonu için çalışmaya devam ettiklerini ve milletin her konusunun kendileri için önem taşıdığını belirten Urganioğlu, Kastamonu'nun sorunlarını yakından takip ettiklerini vurguladı.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum