KEAH'tan beklenmeyen sürpriz;

KEAH'tan beklenmeyen sürpriz

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden müjde verildi. Artık sadece sağlık hizmeti verilmeyecek.......

CERRAHLAR YETİŞECEK

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji Kliniği bünyesinde, Asistan eğitiminin kısa süre içerisinde başlayacağını, sağlık hizmeti vermenin yani sıra, yeni ortopedik cerrahlar yetiştiren bir klinik olacakları müjdesini verdi.

BAŞARILI OPERASYON

Sinop'ta geçirdiği trafik kazası sonrası Asetabulum (kalça yuvası) olarak belirtilen bölgede parçalı kırığı olan genç hasta, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmataloji uzmanları, zorlu ameliyatı daha gerçekleştirerek hasta sağlığına kavuşmuştu.

ORTOPEDİ CERRAHI NEDİR?

Kas-iskelet sisteminiz kemiklerinizden, eklemlerinizden, bağlarınızdan, tendonlarınızdan ve kaslarınızdan oluşur. Vücudunuzun bu kısımları günlük hareketlerde çok önemli olduğundan, içlerinde ağrı yaşamak yaygındır. Ortopedi, bu koşulları tedavi eden tıbbi uzmanlık alanıdır. Ortopedi uzmanı olarak da bilinen ortopedi cerrahı, bu alanda uzmanlaşmış bir doktordur. Ameliyat yapabilirler, ancak diğer yöntemleri kullanarak sorunları teşhis edebilir ve tedavi edebilirler. Ortopedi bu kadar geniş bir alan olduğundan, çoğu ortopedi doktoru belirli bir ortopedi türünde uzmanlaşmıştır. Örneğin el, ayak ve spor yaralanmaları en yaygın ortopedik uzmanlık alanlarından bazılarıdır. Ortopedistler tıp uzmanlarıdır. Tipik olarak, bir ortopedi uzmanı birinci basamak doktorunuz tarafından size yönlendirilir.

ORTOPEDİ CERRAHI NE YAPAR?

Bir ortopedi cerrahı ortopedik problemleri teşhis etmek, tedavileri uygulamak veya reçete etmek ve rehabilitasyon yardımı sağlamak için kalifiye olur. Ayrıca kemikleriniz, eklemleriniz, bağlarınız, tendonlarınız ve kaslarınızla ilgili hastalıklar, bozukluklar ve problemler için uzun vadeli tedavi planları geliştirmenize yardımcı olabilirler. Bu tip bir doktor ayak bileği, diz, kalça, omurga, el

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum