Uyuşturucu batağındaki Kastamonulu kız şimdi tanınmaz halde!;

Uyuşturucu batağındaki Kastamonulu kız şimdi tanınmaz halde!

Arkadaş ısrarıyla uyuşturucu bataklığına bulaşan Kastamonulu genç kız, aldığı yardımlarla tekrar hayata döndü…...

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Ekipleri tarafından yürütülen uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadele eğitimleri, bir ailenin yaşam çizgisini değiştirdi. Uyuşturucu batağından kurtulan genç kız, şimdi adeta tanınmaz bir halde. Zorlu mücadelesi ve kararlılığı sayesinde uyuşturucunun esaretinden kurtulmayı başardı.

“HAYATINIM EN GÜZEL ZAMANLARINI HEBA ETTİM”

Kastamonu’da yaşayan üniversite öğrencisi bir genç kız, arkadaş ısrarı sonucu uyuşturucu kullanmaya başladı. 2 yıl boyunca uyuşturucu madde kullanan genç kız, önce arkadaşlarından uzaklaştı sonra çevresi değişti. Ailesiyle de maddi manevi sorunlar yaşamaya başlayan uyuşturucu bağımlısı genç, hayalini kurduğu üniversite eğitiminden de geri kaldı. Uyuşturucu kullanmaya başlamada ekonomik sebepleri, yalnızlığı ve arkadaş ısrarı gibi nedenleri sıralayan genç kız bir defadan bir şey olmaz diyerek başladığını kaydetti. Pişmanlığını dile getiren genç: “Hayatınım en güzel zamanlarını heba ettim. Böyle olacağını düşünmemiştim. Merak ettim, bir kereden bir şey olmaz diyerek denedim. Her kullandığımda “bugün son, bugün bırakacağım' dedim ama bırakamadım.”

Aile, bu durumu başlangıçta kız çocuğuna yakıştıramadığından görmezden gelmeye çalışsa da, durumun ciddiyetini fark eden anne, Kastamonu Narkotik Suçlarla Mücadele Ekipleri tarafından düzenlenen bağımlılıkla mücadele eğitimine katılarak mücadeleye ilk adımını attı.

“EN İYİ NARKOTİK POLİSİ ANNE” UMUT OLDU

Anne, çalıştığı kurumda NARKO ekiplerinin verdiği bağımlılıkla mücadele eğitimine katılarak “En İyi Narkotik Polisi Anne” projesiyle tanışıyor. Anne, aldığı eğitimden elde ettiği bilgileri eşiyle paylaşıyor. Bu bilgilerin, ailenin uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelesinde kilit bir rol oynadığını ifade eden baba, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak yardım talebinde bulundu. Üniversite öğrencisi genç kız da bırakma konusunda istekli olduğunu dile getirerek yardım talebinde bulundu.

Emniyet Müdürlüğü, gencin istekli ve kararlı olduğunu değerlendirerek, genç kızı Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) gibi kurumlara yönlendirdi. Şu anda uyuşturucu bağımlısı genç, aldığı yardım sayesinde gözle görülebilir önemli bir yol kat etti.

Uyuşturucu bağımlısı gencin annesi ise Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen bağımlılıkla mücadele eğitimine katılarak, eşiyle birlikte çocuklarının tedavi sürecine aktif olarak katkı sağlıyor. Son görüşmelerde genç kızın uyuşturucuyu neredeyse tamamen bıraktığı ve fiziksel olarak olumlu yönde ilerlediği gözlemlendi. Genç kızın vücudundaki yaraların kapandığı ve kilo almaya başladığı görüldü.

“ÇOCUKLARINIZA SAHİP ÇIKIN”

Genç kızının uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele ettiği zorlu süreç, annesi için derin bir duygusal ve psikolojik yük taşıdı. Annesi, kızının bu bağımlılığın pençesine düşmesinin aileyi nasıl etkilediğini ve yaşadığı zorlukları şu şekilde ifade etti:

"Kızımın uyuşturucu bağımlılığı, ailemizi derinden sarstı. İlk başta bu gerçeği kabullenmek, bir anne olarak benim için inanılmaz derecede zor oldu. Günden güne kızımın sağlığını, ruhsal durumunu kaybetmesini izlemek, içinde bulunduğumuz karanlık dönemde beni çaresiz hissettirdi. Yavrumun günden güne eridiğini, yaşadığımız acı ve endişeyi anlatamam. Bir taraftan kızımın sağlığı bir taraftan çevredekilerin konuşmaları bizi çok yıprattı. Uyuşturucu, kızımın sağlığını adeta paramparça etti. Fiziksel olarak zayıfladı, enerjisini kaybetti ve tüm hayallerini yitirdi. Ayrıca, ruhsal sağlığı da ciddi şekilde etkilendi. Her gün kavga ediyordu bizimle. Buradan tüm anne-babalara sesleniyorum, çocuklarınıza sahip çıkın bunun kızı erkeği yok. Evladınızın nerelere gittiğini kimlerle arkadaşlık kurduğunu bilin. Benim çocuğum yapmaz demeyin, kandırıyorlar. Benim kar tanesi gibi kızım bir yıl içinde tanınmaz hale geldi. Çok şükür rabbim onu tekrar bize bağışladı. Bize yardımcı olan herkesten Allah razı olsun. “ dedi. 

FOTOĞRAFLAR TEMSİLİ

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum