Kastamonu’dan Türkiye’de bir ilk!;

Kastamonu’dan Türkiye’de bir ilk!

Kastamonu İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdür Yardımcısı Hatice Yalçın ve El Sanatları Teknolojisi Öğretmeni Türkan Özdemir'in liderliğinde yürütülen "Benim Bahçem Benim Dünyam" adlı eTwinning projesi, büyük bir başarı elde ederek Ankara'ya taşındı ve Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen ilk sosyal sorumluluk projesi olarak dikkat çekiyor....

Proje kapsamında, 10 öğrenci ve velisine 200 m2 çilek bahçesi kurulacak. Kastamonu Tarım İl Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde, bahçe için gerekli malçlık, sulama sistemi, su tankı ve çilek fideleri sağlandı. Bu adım, öğrencilere tarım ve doğa ile iç içe bir deneyim sunmanın yanı sıra, ailelere de tarımsal faaliyetler konusunda bilgi kazandırmayı amaçlıyor.

Projenin etkileyici yanlarından biri de, ailelere ve öğrencilere iki yıl boyunca düzenli eğitimler verilerek, çilek bahçesi sürecinde rehberlik yapılacak olması. Bu süre zarfında ailelerin proje kapsamında sağlanan malzemeleri nasıl kullanacakları, sulama sistemleri ve tarım teknikleri hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanıyor.

İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından eTwinning için kurulan sera, aynı zamanda bir eğitim serası olarak kullanılacak. Bu, öğrencilere çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilir tarım konusunda pratik beceriler kazandırmayı hedefliyor.

Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilk sosyal sorumluluk projesi olarak desteklenmesiyle, toplumda farkındalık yaratma ve tarımsal faaliyetlere katılımı teşvik etme misyonunu taşıyor. "Benim Bahçem Benim Dünyam" projesi, sadece öğrencilere değil, aynı zamanda çevresine duyarlı bireyler yetiştirmeye yönelik güçlü bir adım olma özelliği taşıyor.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum