Kastamonu’da onlarca köye elektrik verilemiyor;

Kastamonu’da onlarca köye elektrik verilemiyor

Ekiplerin müdahalesi sonucu enerji verilemeyen köy sayısı 230’dan 49’a düştü...

Kastamonu’da yaşanan fırtına sebebiyle evlerin çatısı uçtu, ağaçlar ve enerji nakil hatları devrildi. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle 230 köyde elektrik kesintileri yaşandı. Ekiplerin müdahalesi sonucu 181 köydeki enerji nakil hatları onarılırken 49 köyde ise çalışmalar devam ediyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘turuncu’ kodla uyardığı Kastamonu’da fırtına il genelinde etkili oldu. Gece saatlerinden itibaren başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttıran fırtına nedeniyle evlerin çatıları uçtu, enerji nakil hatları ve ağaçlar devrildi.
Çatalzeytin’de fırtına sebebiyle devrilen bir ağaç yolu ulaşıma kapattı. Yol ekiplerin çalışması soucu yeniden ulaşıma açıldı. İnebolu ilçesinde ise etkili olan fırtına sebebiyle seralarda maddi hasar meydana geldi.
Sabah saatlerinde şiddetli fırtına nedeniyle il genelinde enerji nakil hatlarının devrilmesi sonucu 230 köyde elektrik kesintileri yaşandı. Zarar enerji hatlarının onarılması için Başkent EDAŞ tarafından bin 155 afet ekibi görevlendirildi.
Ekipler kesintilerin yaşandığı noktalarda onarım çalışmalarına devam ederken Araç ilçesinde 3, Bozkurt ilçesinde 1, Çatalzeytin ilçesinde 11, Daday ilçesinde 3, İnebolu ilçesinde 7, merkez ilçede 1 ve Taşköprü ilçesinde 12 olmak üzere 49 noktada elektrik kesintisi yaşanıyor.
Çalışmaların tamamlanmasının ardından köylere yeniden elektrik verileceği ifade edildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum