"Pancar teslimatında hiç bir sorun yok...";

"Pancar teslimatında hiç bir sorun yok..."

Şeker Fabrikası önünde dün yaşanan olaylar sonrası,Sendika Başkanı Çuhadaroğlu'ndan cevap geldi. Kastamonu Şeker Fabrikası'nda pancar teslimatında bazı sorunlar yaşandığı şeklindeki sosyal medya haberlerinin gerçeği yansıtmadığı açıklandı....

Pancar üreticisinin ürününü hiç bir sıkıntı yaşamadan 8 ila 10 saatte teslim edebildiğini açıklayan Şeker İş Sendikası Başkanı Ali Çufadaroğlu, ilçelerdeki kantarlardan nakliye işi yapan kamyoncuların daha fazla sefer yapabilme ve daha fazla kazanmak için sosyal medyada teslimatta sorun yaşanıyormuş  gibi algı yapmaya çalıştıklarını söyledi.

"ÇİFTÇİLERİN EYLEM YAPTIĞI YÖNÜNDEKİ İDDİALARDA  TAMAMEN ASILSIZDIR"

Sosyal Medya da iddia edildiği gibi Ankaralı kamyoncunun damperle fabrika içine pancar boşalttığının tamamen yanlış olduğunu ifade eden Çufadaroğlu doğrusunun ise Dadaylı bir kamyoncunun alkollü bir şekilde ortalığı karıştırması ve jandarmanın müdahale ettiğini söyledi.  Şeker İş Başkanı Çufadaroğlu açıklamasında; "Yine bazı sosyal mecralarda çiftçilerimizin  3 gün boyunca pancar teslimatı yapamadığı şeklindeki iddiaların da tamamen yanlış olduğunu, çiftçilerin 8/10 saatte, kamyoncu esnafının da 10/12 saat içinde teslimat yapmaktalar. Diğer bir söylenti ise fabrika pancar almıyor şeklindeki iddialar da  tamamen asılsızdır. Fabrikanın günlük pancar işleme  kapasitesi 3 bin 600 ton olmasına rağmen , günlük 4 bin 200 ton pancar işlemektedir.Çiftimizden de günlük 7 bin 500 ton pancar alımı yapılmaktadır. Çiftçilerin eylem yaptığı yönündeki iddialarda  tamamen asılsızdır.Eylem yapan çiftçiler değil ilçelerdeki kantarlardan pancar nakliyesi yapan kamyonculardır. Daha fazla sefer ve daha fazla kazanmak için hızlı teslimat yapmak istemektedirler. "

Kastamonu Şeker Fabrikası'nın ekim alanlarında bu sene pancar ekim rekoltesinin yüksek olduğunu da sözlerine ekleyen Çufadaroğlu, her sezon 150/200 bin ton pancar üretilirken bu sene 400/450 bin ton pancar üretiminin yapıldığını, diğer illerdeki fabrikalarda yapılan teslimat uygulamasının aynısının  Kastamonu'da da yapıldığını belirterek sözlerini tamamladı.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum