Aman dikkat! bu parayı ödemediyseniz haciz gelebilir;

Aman dikkat! bu parayı ödemediyseniz haciz gelebilir

Milyonlarca tapu sahibi için kritik uyarı yapıldı. Belediyeler ödemeleri tek tek taramaya başlarken bazı belediyelerin emlak vergisi borcu nedeni ile araçlara haciz yazısı göndermeleri tepkilere neden oldu....

Yükselen konut fiyatları nedeni ile emlak vergisi ödemeleri de katlanırken vatandaşın vergi ödeyemez hale gelmesi yeni bir krizin kapısını da araladı. Genelde belediyeler oy kaygısı nedeni ile emlak vergisi ödemelerinde haciz işlemini tercih etmezken belediyelerin de nakit para sıkıntısı yaşaması nedeni ile vergi ödemeleri yakın takip altına alındı.

EMLAK VERGİSİ BORCUNU ÖDEMEYENLERE KÖTÜ HABER! VERGİ BORCUNDAN DOLAYI HACİZ GELİR Mİ, ARABAYA HACİZ OLUR MU?

Vergi borcundan dolayı haciz işlemleri artarken emlak vergisi borcu olan kişilere yönelik kritik uyarı yapıldı. Belediyeler son dönemde artan giderlerini karşılamak için vergi gelirlerini arttırmayı hedeflerken emlak vergisi borçları da gündeme taşındı. Konut, işyeri, arsa, tarla, dükkan gibi taşınmaz sahipleri tarafından ödenen emlak vergisi her sene Mayıs ayında tahsil edilmektedir.

İsteyen kişiler tek seferde peşin ödeme yaparken isteyen kişiler ise 2 eşit taksit halinde diğer taksit tutarı Kasım ayında olmak üzere 2 seferde ödeme yapıyor. Ancak son zamanlarda yükselen konut fiyatları nedeni ile emlak vergisi ödemeleri de rekor seviyelere ulaşırken vatandaş emlak vergisi borcu için gecikmeye düşmeye başlamıştı.Vergi borçları için haciz işlemleri başladı.

EMLAK VERGİSİ BORCU NEDENİYLE HACİZ GELEBİLİR Mİ, EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?

Emlak vergisinde belediyelerin izlediği yol genelde tapu satışı esnasında gecikme faizi ile borcu tahsil etmektir. Emlak vergisi borcu olan taşınmazın satışı için borcun ödenmesi şartı bulunmakta olup borcu yoktur yazısı olmadan taşınmaz satışına izin verilmez.

Ancak son dönemde belediyelerin bütçelerini denkleştirmek için emlak vergisi alacağı için haciz işlemlerine başladıkları belirtilirken borcu olan kişilere gönderilen yazılar ile tahsilat uyarısı yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden sizde emlak vergisi borcunuzu sorgulayabilir, gecikmeye düşen borcunuz varsa kredi kartı ile hemen ödeyebilirsiniz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum