KASİAD’dan nostaljik gazete;

KASİAD’dan nostaljik gazete

“Memleketin ve Milletin Yanındayız” sloganıyla İstanbul’daki hemşehri dernekleri arasında fark yaratan Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Bütün Renkleriyle Kastamonu” adı altında okuyanları geçmiş yıllara götüren nostaljik bir gazeteye imzasını attı....

Memleketin ve Milletin Yanındayız” sloganıyla İstanbul’daki hemşehri dernekleri arasında fark yaratan Kastamonu Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Bütün Renkleriyle Kastamonu” adı altında okuyanları geçmiş yıllara götüren nostaljik bir gazeteye imzasını attı.

Toplam 26 sayfadan oluşan kalın kitap kağıdına basılan gazetenin içeriğinde ise geçmiş yıllarda ulusal gazetelerde Kastamonu ile ilgili yayınlanmış olan haberlere yer verilmesi dikkat çekiyor. Gazetenin birinci sayfasında “Kurtuluş Savaşı’nın İstiklal Madalyalı Kayıkçıları” manşeti 100 yıl önce çekilmiş fotoğraflar ile yer verilmiş.

KASİAD Genel Başkanı Ayhan Aslan’ın okuyanlara mesaj nitelikteki sunumu, 80-90 yıl önce İstanbul ve Ankara’da basılan ulusal gazetelerde Kastamonu ve ilçeleriyle ilgili yayınlanan haberler dikkat çekiyor. İyi bir arşiv çalışmasının örneği ile hazırlanan gazete gurbetteki hemşehrilerimiz ile geçtiğimiz hafta sonu Kastamonu’da ücretsiz olarak dağıtıldı. (Haber Merkezi)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum