‘İnsan olabilmeyi başarabilmiş herkes tamdır’;

‘İnsan olabilmeyi başarabilmiş herkes tamdır’

Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi, Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonu’nda toplum tarafından bedensel, zihinsel farklılıkları sebebiyle engellerle karşılaşan bireylerin topluma kazandırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, yaşadıkları toplum içinde yüzleştikleri sorunların toplumsal olarak farkına varabilmesi için 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık’ta ilan edilen Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenledi....

Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi, Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonu’nda toplum tarafından bedensel, zihinsel farklılıkları sebebiyle engellerle karşılaşan bireylerin topluma kazandırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, yaşadıkları toplum içinde yüzleştikleri sorunların toplumsal olarak farkına varabilmesi için 1992 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık’ta ilan edilen Dünya Engelliler Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt’un eşi Rasime Bircan Yurt, Kastamonu İl Sivil Toplumla İlişkiler Şefi Pınar Başbilen, Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, “Güneşin Mevsimi Olmaz” kitabının yazarı konuşmacı Ayça Özeren, bazı kadın dernekleri, STK başkan ve yöneticileri ile davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut ve “Güneşin Mevsimi Olmaz” kitabının yazarı Ayça Özeren birer konuşma yaptı.

Programda yazar Ayça Özeren ve Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu’na, Bahar Çakır ve Rasime Bircan Yurt tarafından günün anısına plaket verildi.

DURGUT: "O ÖZEL İNSANLARIMIZIN ÇOĞU ZAMAN TEK ENGELİ BİZLERİZ"

Kastamonu Sanat İşleyen Eller ve Yöresel Lezzetler Kadın Kooperatifi Başkanı Serpil Durgut, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Bu farkındalık gününde, farkındalığı anlatmak için program hazırladık. Davetimize katılan emek ve katkı veren tüm herkese kooperatifimiz adına çok teşekkür ediyorum.  Bugün sizlerin kutlama günü değil, öyle de saymıyoruz. Aramızda özel bireylerimiz var, aileleri var. Bugün bir annemize destek amaçlı olarak bir kadın kooperatifi olarak sadece üreten kadınlarımızın değil birçok sıkıntıyı yaşayan kadınlarımızın yanında olmak istedik. Çünkü geçmiş zamanımızda da kooperatifimiz kurulmadan önce de sonra da bu kadınlarımızla yan yanayız, onların yaşadıkları sorunlarla yan yanayız. Ailelerle yan yanayız.  Üreten kadının yanında sosyal sorumluluk projelerine çok önem veren bir kooperatifimiz var. Ben bu konuda her yaptığımız oluşuma destek veren başta önce Kastamonu Sanat ekibine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bunun sonrasında valimizin eşi, belediye başkanımızın eşi, başkan vekilimizin eşi başta olmak üzere Kurum Kuruluşlar, STK’larımız başta olmak üzere çok sayıda yanımızda olanlar var ki buda bizi daha çok cesaretlendiriyor. Bize çalışmalarımızda şevk veriyor.  Aklımızda, zihnimizde, fikirlerimizde, düşüncelerimiz ve kalplerimizde, önyargılarımız yüzünden aşamadığımız onca engel varken uzuvları eksik olan insanlarımıza engelli demişiz. Hatta aslında ne acı ki özürlü demişiz. Oysaki o özel insanlarımızın çoğu zaman tek engeli bizleriz. Kalben ve zihnen insan olabilmeyi başarabilmiş herkes tamdır, tamamdır, bizim gözümüzde. Bize bugün yazarımız Ayça hanımda konuşma yaparak bizleri bilgilendirecek. Ayça hanıma ve tüm katılımcılarımıza bire kez daha katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Güneşin Mevsimi Olmaz” isimli kitabın yazarı ve programın konuşmacısı Ayça Özeren de “Hayatta yaşanılanları, farklı olana kimlerin zarar verdiğini, farklılık nerede başlıyor, farklı olan kim konularında uzunca duygu dolu bir konuşma yaptı. Program sonunda Ayça Özeren “Güneşin Mevsimi Olmaz” isimli kitabını Bahar Çakır, Rasime Bircan Yurt başta olmak üzere katılımcılara vererek imzaladı. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum