KEAH ‘eğitim veren hastane’ oldu;

KEAH ‘eğitim veren hastane’ oldu

Sağlık Bakanlığı, sertifikalı eğitim veren hastaneler arasına Kastamonu Eğitim Araştırma Hastanesi’ni de (KEAH) ekledi. Bakanlığın verdiği yetki doğrultusunda 17 Ekim-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı....

Alanında deneyimli uzmanların verdiği eğitime il içinden ve dışından katılarak eğitimlerini başarıyla tamamlayan 18 hemşireye yoğun bakım hemşireliği sertifikaları hastanenin konferans salonunda düzenlenen törenle verildi. KEAH, hizmet içi eğitimlerin dışında bakanlık yetkisiyle ilk kez sertifikalı eğitim vermenin gururunu yaşadı.

18 katılımcı ile yürütülen sertifikalı eğitim programı müfredatına göre alanlarında uzman olan 3 profesör doktor, 14 doktor öğretim üyesi, 16 uzman doktor, alanlarında deneyimli ve sertifikalı 13 hemşire ve Kastamonu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden 6 akademisyen tarafından verilen eğitimin amacı; koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici girişimlerle, bireyin fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak güçlenmesini sağlayan, hasta ve aileleri ile terapötik iletişim kuran, sağlık bilimindeki gelişmelere, yeni tedavi ve bakım yöntemlerine uyum sağlayabilen, acil, kritik ve karmaşık hasta bakım gereksinimlerini karşılayabilecek yetkinliğe sahip, sorun çözme becerisi gelişmiş, yoğun bakım hemşireleri yetiştirmek olarak açıklandı.

ERGÜL: “NİTELİKLİ HEMŞİREYE DUYULAN İHTİYAÇ ARTTI”

Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programının sertifika törenine katılan KEAH Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, yaptığı konuşmada şunları kaydetti; “Hastanemiz artık bakanlık yetkisiyle sertifikalı eğitim programları veren hastaneler listesine adını yazdırmıştır. Bakanlığın hastanemize verdiği yetkiyle ilk sertifikalı eğitim programını başarıyla tamamlanmıştır. Kaliteli sağlık hizmetlerine duyulan gereksinimin her geçen gün artmasıyla nitelikli hemşirelere duyulan ihtiyaç da haliyle arttırmakta. Bundan dolayı bakanlığımızın verdiği yetkiyle hastanemizde bir ilk olarak sertifikalı eğitim programı, teorik ve uygulama eğitimlerinde uzman eğitimcilerimizin de fazla olmasıyla beraber geniş bir eğitim ve eğitimci yelpazesi sunarak başarılı bir şekilde tamamlandı. Değerli katılımcılarımız için bu eğitim sürecinin verimli olduğuna inanıyor, mesleki hayatlarına da katkıda bulunmasını gönülden diliyorum. Bakanlığımızın hastanemize verdiği eğitim yetkisiyle ilk eğitimi de vermekten dolayı hastane olarak ayrıca gurur yaşıyoruz.”

Program sonunda eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara belgeleri; KEAH Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Pakize Çetin, Yoğun Bakım Ünitesi Koordinatörü Prof. Dr. Zahide Doğanay, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Yılmaz, Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Veysel Garani Soylu ve Yoğun Bakım Hemşireliği SEP Program Sorumlusu Elmas Yılmaz tarafından verildi. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum