Aşağıyuva’da çiftçi eğitimi düzenlendi;

Aşağıyuva’da çiftçi eğitimi düzenlendi

Kastamonu Merkeze bağlı Aşağıyuva Köyünde ikamet eden çiftçilere yönelik çiftçi eğitimi ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personeli Veteriner Hekim Hüseyin Sarımehmetoğlu, Ziraat Mühendisi Ömür Onur ile Sosyolog Aysu Köserecep'in katılımıyla gerçekleştirildi....

 Eğitim, çiftçilere kadına yönelik şiddetle mücadele programı çerçevesinde “5 Milyon Erkeğe Farkındalık Eğitimi Verilmesi Projesi” kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda “Kadına El Kalkamaz” temasıyla yapılan bilgilendirme ile başladı. Şiddetin tanımı ve çeşitleri üzerinde durulduktan sonra her türlü şiddeti engellemede en önemli faktörlerden birisinin aile içi eğitim ve iletişim olduğu ifade edildi.

Eğitimde ayrıca, tarımsal desteklemeler herhangi bir tarımsal afet meydana gelmesi durumunda yapılacak hasar tespit çalışmaları, kırsalda çiftçinin durumu, köyden kente göçün sebepleri ve toplumsal sonuçları ile Şarbon (Antraks) ve Kuduz hastalıkları konusunda çiftçiler bilgilendirildi.

 Çiftçilerin yönelttiği soruların cevaplanması ve deneyimlerinin dinlenmesinin ardından toplantı sonlandırıldı. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum