TUREB öğrencilere Kastamonu’yu tanıtıyor;

TUREB öğrencilere Kastamonu’yu tanıtıyor

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencilerine “Kastamonu’da Bir Yudum Hayat” Projesi kapsamında her hafta şehir gezisi düzenlenecek. Proje kapsamında ilk gezi geçtiğimiz haftasonu yapıldı....

Kastamonu Turizm Endüstrisi Birliği (TUREB) tarafından Kastamonu Üniversitesi ile Kastamonu Belediyesi iş birliğinde hazırlanan Kastamonu’da Bir Yudum Hayat Projesi kapsamında üniversitedeki öğrencilere şehrin tarihi, kültürel değerleri hakkında rehber eşliğinde bilgi verilecek.

Üniversitenin akademik takvimi boyunca haftada iki gün düzenlenecek olan projeyle 600 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde ilk gezi Kastamonu Üniversitesinin topluluk başkanlarına düzenlendi. Turda öğrencilere İsmailbey Külliyesi, Yakupağa Külliyesi, Cem Sultan Besteni, Kurşunlu Han, Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Vedat Tek Kültür Merkezi ve Saat Kulesi gezdirildi. Topluluk başkanları, geziden memnun kaldıklarını aktardı.

“ÇEVREYLE ENTEGRE OLSUNLAR DİYE BİR TUR YAPALIM DEDİK”

Kastamonu Turizm Endüstrisi Birliği (TUREB) Danışmanı Süleyman Yücel, öğrencilerin yaşadıkları şehre entegre olması amacıyla gezi düzenlediklerini, bu gezileri ilçelere de taşımak istediklerini kaydetti. Bu tür gezilerin öğrenciler için güzel bir fırsat olduğunu belirten Yücel; “Bu öğrencilerin gerek ekonomik olarak gerekse de rehberlerinin olmaması sebebiyle şehri tanıma şansları olmadığından dolayı TUREB olarak gençler yaşadıkları çevreyi tanısınlar, çevreyle entegre olsunlar, artı bu yaşanan çevreye katkıları da olsun diye Kastamonu merkezde bir tur yapalım dedik” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLERE AKTARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUM”

Şehir merkezindeki turizm çeşitliliğinin inanç ve kültür üzerine kurulu olduğunu dile getiren Yücel; “Öğrencilere, İsmail Bey Külliyesi’ni gezdirdik. Daha sonra Bakırcılar Çarşısı, Cem Sultan Bedesteni, Yakupağa Külliyesi’ni tanıttık. Gençlere külliye ne demektir, içerisinde neler vardır gibi şeyler anlattım. Atalarımızın anlayışlarını gezdiğimiz yerler bağlamında izah etmeye çalıştım. Kastamonu kadim bir şehirdir. Kadim şehir demek, ruhu olan şehir demektir. Ben bu şehrin sokaklarında gezerken çok şey hissederek geziyorum. Bunları da öğrencilere aktarmak için çalışıyorum” dedi.

“EKSİKLERİ GİDERMEYİ PLANLIYORUZ”

Kastamonu Üniversitesi Türk Kültür Topluluğu Başkanı ve Kastamonu Belediyesi Personeli Yusuf Ekşioğlu, üniversitenin akademik takvimi boyunca haftada 2 gün şeklinde toplamda 60 öğrencinin şehri gezebileceği bilgisini vererek; “Bir yıl boyunca 600 öğrenci Kastamonu’yu gezme fırsatı bulacak. Projeye katılmak isteyen arkadaşlar. TUREB ofisimizi ziyaret ederek oradaki başvuru formuyla katılım sağlayabilir. Organizasyonumuz tamamen ücretsiz hiçbir ücret talep etmiyoruz. Amacımız Kastamonu’yu bir rehber eşliğinde gezme fırsatı bulamayan arkadaşlara Kastamonu hakkında detaylı bilgilendirme yapmak. Kastamonu Üniversitesi’nde 30 bin civarında öğrenci var. Bunların yüzde 70’i Kuzeykent’ten şehir merkezine inmiyor. İnse de bu mekanları gezmiyorlar, gezseler de bir rehber eşliğinde gezemedikleri için tam bilgi sahibi olamıyorlar. Nasip olursa bu eksikleri gidermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

“TARİHİ DAHA FAZLA ÖĞRENDİK”

Kastamonu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Çağrı Solak, projeyi çok beğendiğini anlatarak; “Gezdiğimiz yerlerde iyi şeyler ile karşılaştık. Tarihini daha fazla öğrendik. Bu memleketin nelere sahip olduğunu gördük. Bunları arkadaşlarımıza da aktarmak için buraya geldik. Bizden sonra da diğer arkadaşlarımız buraları gezecek. Kültür ve tarih bakımından birçok şeyi bize kattı. Yaşadığımız yerin önemini, bize neler katabileceğini, bizim de nasıl davranmamız gerektiğini de bir yönden gösterdi. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum