Halime Çavuş gibi kahramanlar asla ölmez;

Halime Çavuş gibi kahramanlar asla ölmez

Kastamonu’nun ilk şubeli kadın derneği olan Halime Çavuş Kadın Derneği kuruldu. Halime Çavuş Kadın Derneği Kurucu Başkanı Av. H. Şule Özbay, konu hakkında yaptığı açıklamasında; “Halime Çavuş gibi kahramanlar asla ölmez ve onların isimleri gibi ruhlarını da yaşatmak biz cumhuriyet kadınlarının asli görevidir” dedi....

Özbay, dernek hakkında yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Milli Mücadele yıllarında erkek kılığına girerek cephe gerisinde ve cephede görev alan Kastamonu ve Türk kadınının Milli Mücadele’deki simgelerinden olan Gazi Halime Çavuş’un kahraman ruhundan esinlenerek kurmuş olduğumuz Halime Çavuş Kadın Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık, hedef ve ilkelerine sadık bir toplumsal yapıyı desteklemek, demokrasi, sivil toplum ve laik hukuk devleti anlayışı doğrultusunda kadınların iş dünyasındaki ve sosyal alandaki statülerini sağlamlaştırmak ve ülke ekonomisine katkılarını artırmak amacıyla kurulmuştur.  Çünkü gerçek kahramanlar asla ölmez ve onların isimleri gibi ruhlarını da yaşatmak biz Cumhuriyet kadınlarının asli görevidir. Halime Çavuş Kadın Derneği Kastamonu merkezli ilk şubeli kadın derneği olup kısa süre içerisinde başta Kastamonu ilçeleri olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında şubeleşerek faaliyetlerini yaygınlaştırmayı hedeflemektedir.”

Halime Çavuş Kadın Derneği’nin kurucu üyeleri, Kastamonu’nun sivil toplumculuk ve sosyal yardımlaşma alanlarındaki çalışmaları ile duayen isimlerinden Ferhan Çelen, Birsen Çokgürses, Ayten Kızıltan ile kariyerleri ve mesleki çalışmalarında olduğu gibi üstlendikleri sosyal sorumluluk projeleri ile de başarılı işlere imza atan Avukat H.Şule Özbay, Ziraat Mühendisi Dilek Özdemir, Mimar Seçil Dilekci Çakmak, Öğretmen Sema Kethüdaoğlu, Gıda Mühendisi Hanife Turgut, Endüstri Mühendisi Sena Yılmaz Ergülenoğlu ile iş kadınları Ebru Turhal ve Ümran Çakıroğlu’ndan oluştu. (Haber Merkezi)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum