Meydanda farkındalık standı açıldı;

Meydanda farkındalık standı açıldı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde toplumsal farkındalığın arttırılması ve Kadın Acil Destek (KADES) Uygulamasının tanıtımına yönelik olarak, Kastamonu Valiliği, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü’nün katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı’nda stant açıldı....

Açılışa Vali Avni Çakır, AK Parti Milletvekili Hakkı Köylü, Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, ilgili kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇAKIR; “ÖZELLİKLE ŞİDDETE MARUZ KALMIŞ KADINLARIMIZ VARSA ONLARI HER KONUDA DESTEKLİYORUZ

Standın açılışında konuşan Vali Çakır; “Kadına şiddet sadece ülkemizde değil, tüm dünyada uğraştığı, karşılaştığı ve asla kabul edemeyeceği bir durum. Bununla ilgili tüm Bakanlıklarımızın koordinasyonunda, ilimizde de Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon Kurulumuz düzenli olarak toplanıyor. Bu konuda da Bakanlığımızın çizmiş olduğu ana çerçeve doğrultusunda da oluşturmuş olduğumuz faaliyetler doğrultusunda çalışmalarımızı icra ediyoruz. Bu konudaki en büyük faaliyetimiz eğitici, bilgilendirici, bilinçlendirici faaliyetlerdir. Özellikle şiddete maruz kalmış kadınlarımız varsa onların her türlü desteklenmesi, psiko-sosyal olsun, mali yönden olsun, konaklaması olsun her konuda destekliyoruz. Bu konuda en etkin mücadelenin kadına şiddet oluşmadan insanlarımızın bilgilenmesi, bilinçlendirilmesi olduğuna yürekten inanıyoruz. Bu doğrultuda tüm birimlerimizle uyum içerisinde çalışıyoruz” dedi.

“BU ÇAĞ DIŞI OLAYI HEP BERABER ORTADAN KALDIRMAMIZ LAZIM”

Farkındalığı arttırmak için stant çalışması yapıldığını söyleyen Vali Çakır; “Bu konuda yıl boyunca hem sportif müsabakalarda, hem şehrin muhtelif yerlerinde, meydanlarında biz bu anlamda hem ‘Kadına şiddette sıfır tolerans’ mottosunu, hem ‘Kadına El Kalkamaz’ gibi bu seneki mottolarımızı halkımıza göstermeye çalıştık. Yıl boyunca ve önümüzdeki süreçte de bunlar devam edecek. Bu tür tanıtıcı faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ayrıca; İçişleri Bakanlığımızın KADES uygulaması var. Şiddet mağduru olmuş kadına ya da herhangi bir tehlike altında kalmış bir kadına en hızlı ulaşmak adına mobil bir uygulama. Bir taraftan da bunun tanıtımını yapıyoruz. Zaten günümüzde hepimizin medeni bir ortamda yaşıyoruz. Sokakta gördüğümüz her olayı, çevremizde meydana gelen her olayı sanki kendi aile ferdimize yapılmış bir düşünülmeli ve bunun önlenmesi, varsa suçluların ortaya çıkarılması için en üst seviyede hassasiyetle görev yapmamız lazım. Bunu hem dinen, hem ahlaken, hem de sosyal anlamda son derece bu çağ dışı olayı da hep beraber ortadan kaldırmamız lazım”  ifadelerini kullandı.

“BİLİNÇLENDİRME VE BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ SAYESİNDE İLİMİZDE BİR ARTIŞ YOK”

Vali Avni Çakır son olarak, “Bu seneki Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon toplantısının sonuncunu yaptık. İlimizde kadına yönelik şiddette bir artış yok. İlimizdeki kadına yönelik şiddet olayları alarm verilecek noktada değil. Bilinçlendirme ve bilgilendirme faaliyetleri sayesinde ilimizde bir artış yok. Çocuklarımızı daha genç iken, bu konuda eğitmemiz lazım. İleri de de bu rakamlar daha da düşecektir. Bu hepimizin yükümlülüğü. Bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum