Madenlerden 53 milyon TL pay;

Madenlerden 53 milyon TL pay

Kastamonu İl Genel Meclisi (İGM) Kasım ayı toplantıları sona erdi. Son toplantının gündeminde komisyon raporları, İl Özel İdaresi’nin teklifleri ve İl Encümenliği’ne üye seçimi yer aldı. Yetkin Köseoğlu, İl Encümeni Üyesi olarak seçildi....

MADEN İŞLETMELERİ PAYLARINDAN İL MERKEZİNE 53 MİLYON TL AKTARILDI

Toplantıda ilk olarak il genelindeki maden işletmelerinin durumu ve katkı payları hakkında hazırlanan Esnaf, Sanayi, Ticaret ve Doğal Kaynaklar Komisyonu’nun raporu görüşüldü. Raporda; ilimizde 157 adet maden işletmesi olduğu ve maden işletmeleri paylarından il merkezine 53 milyon TL aktarıldığını kaydedildi. Raporda; maden işletmeleri paylarından daha çok verim elde edilebileceği, bunun için de ilgili kurumların sahadaki takiplerini ve denetimlerini daha sık yapmaları gerektiği belirtildi. Söz konusu rapor Maden ve Petrol Genel Müdürlüğü’ne, ilçe kaymakamlıklarına ve İl Özel İdaresi’ne gönderildi.

KİRALAMA İÇİN İL ENCÜMENİ’NE YETKİ VERİLDİ

Toplantının diğer gündem maddesinde Hatipli ve Hüseyinli köyleri arasında yer alan Demirci ve Tıkış bağlılarının hangi köyün sınırları içinde yer aldığının belirlenmesine yönelik teklif görüşüldü. Söz konusu teklif Hukuk İşleri Komisyonu’na gönderildi. Toplantının diğer gündem maddesinde ise Yurduntepe Kayak Merkezi’nde yer alan Zirve Kafe, Mangal Ünitesi ve Yöresel Market’in kiralanması yer aldı. Söz konusu yerlerin kiralanması için İl Encümeni’ne yetki verildi.

Toplantının son maddesinde ise İl Encümenliği’ne üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda İl Encümenliği üyeliğine Yetkin Köseoğlu seçildi. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum