Eğitim-İş’ten karanfilli protesto;

Eğitim-İş’ten karanfilli protesto

Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi. Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, burada yaptığı konuşmada; “Öğretmenlere saygısızlık anlamına gelen bir ayrıştırma ve sınav dayatması yaşadık. Böyle bir ortamda öğretmenlerle ilgili bu gün dolayısıyla güzel sözler söyleyecekler, bunlara aldanmıyoruz. İkiyüzlülüğü protesto ediyoruz. Bizim protestomuz Milli Eğitim Bakanlığı’na, Atatürk’e saygısızlık yapanlara” dedi....

Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı önünde basın açıklaması düzenledi. Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, burada yaptığı konuşmada; “Öğretmenlere saygısızlık anlamına gelen bir ayrıştırma ve sınav dayatması yaşadık. Böyle bir ortamda öğretmenlerle ilgili bu gün dolayısıyla güzel sözler söyleyecekler, bunlara aldanmıyoruz. İkiyüzlülüğü protesto ediyoruz. Bizim protestomuz Milli Eğitim Bakanlığı’na, Atatürk’e saygısızlık yapanlara” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki programda sendika üyeleri tarafından Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı’na karanfiller bırakıldı.

“İKİ YÜZLÜLÜĞÜ PROTESTO EDİYORUZ”

Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği resmi programlara katılmama sebeplerini şu şekilde açıkladı; “Öğretmenleri ayrıştıran, mesleğimize saygıyı ve mesleğimizin ayrışmasına neden olan öğretmenlere saygısızlık anlamına gelen bir ayrıştırma ve sınav dayatması yaşadık. Böyle bir ortamda Atatürk’ün Başöğretmen unvanının değeri adı altında yapılıyor. Böyle bir ortamda öğretmenlerle ilgili bu gün dolayısıyla güzel sözler söyleyecekler, bunlara aldanmıyoruz. Bugün öğretmenlerimizin ekonomik koşulları herkesçe malum. Bakanlık öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirmek, ekonomik şartlarını düzeltmek, toplumdaki saygınlıklarını artırmak yerine öğretmenleri ayrıştırıcı, onların toplumdaki değerini azaltıcı girişimler yaparken bir yandan da böyle övgü dolu sözler söylenmesi bizi aldatamaz. Bu yüzden bu iki yüzlülüğü protesto ediyoruz. Bizim protestomuz Milli Eğitim Bakanlığı’na Atatürk’e saygısızlık yapanlara, biz her zaman Başöğretmenimiz Atatürk’ün gösterdiği ışıklı yoldan yürüyecek, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımıza ve gençlerimize layık, ulusal, çağdaş, bilimsel bir eğitim vermeye ayrıca öğretmenlerimizin özlük haklarının verilmesi için mücadeleye devam edeceğiz. Bu anlamlı günde Atatürk anıtımızı çiçeklerle donatıyoruz.” (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum