Uzun Bir Yol ve Yolculuk;

Uzun Bir Yol ve Yolculuk

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, yapılan hazırlık maçları ardından takımın performansını değerlendirdi. Kuntz, mart ayında oynayacakları önemli karşılaşmalara dair önemli bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve hazırlık maçlarından da son derece umutlu sonuçlar aldıklarını söyledi....

Çekya maçı öncesinde bettilt mikrofonlarına açıklamalarda bulunan Kuntz, Milli Takım’da son derece önemli ve üst düzey kulüplerde bulunan futbolcuların yer aldığını, bu yüzden de genel manada oldukça iyi bir takıma sahip olduklarını söyledi. Türk kulüplerinin de futbolcu yetiştirme konusunda ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyleyen Kuntz, “Ayrı bir konu da Salih Özcan ve Ferdi Kadıoğlu gibi aslında farklı milli takımda oynama ihtimali olan oyuncuları da takıma kazandırmış olmamız. Bunlar da süreç istiyor. Bunlar için de çalışıyoruz. Uzun vadeli bir yolculuk. Düşüncelerimizi ve planlarımızı biraz daha uzun vadeli yapıyoruz. Bu konu üzerinde istikrarlı bir şekilde çalışacağız. İskoçya, Galler'e yakın bir rakip. Onun için öyle bir rakip seçtik. Dünya kupası olduğu için çok fazla esneklik imkanımız yoktu. Çekya da A Ligi'nden B Ligi'ne düşen bir takım. Güçlü bir takım. Rakibe saygısızlık olsun istemiyoruz ama biz aslında kendi oyunumuza odaklandık. Hangi oyuncularla hangi imkanları sahaya yansıtabiliriz. Böylelikle mart ayına en iyi şekilde hazırlanırız. Bunun derdindeyiz. Bunun için çalışıyoruz. Oyunculara, 'yapmış olduğunuz hal ve hareketlerin bir tek size değil takım içinde diğer oyunculara nasıl bir etkisi var' bu soruyu sık sık soruyoruz. Bunun üzerinde oyuncularımızın düşünce sarf etmesi ve bunun bilincine varması bizim için çok önemli. Onların takıma verdiği mesajları anlamalarını önemsiyoruz. Ben şöyle bir ortama alışkındım. Nerede yanlış yapıldığıyla, neyin düzeltilmesi gerektiğiyle ilgili analiz yapıldığında oyuncularımın benimle direkt benimle iletişime geçmesi. Burada ben de çok açık sözlüyüm. Oyuncuların biraz daha içine kapanık olduğunu, öz eleştiri konusunda belki de tecrübesiz olduklarıyla ilgili Hamit bey ve Kenan hoca bana bilgi vermişti. Bugün İskoçya maçıyla ilgili analiz yaptık. Oyuncuların bize verdiği sinyaller ve vücut dilleri bambaşka yöne doğru gidiyor ve biz bunun enerjisini alıyoruz. Arda Güler gerçekten beklediğimden çok daha olgun bir oyuncu profili. Bize çok güzel pozitif yansıdı ve takıma da çok rahat adapte oldu. Takıma pozitif bir havası hem de bu konuda bize sürpriz oldu. Bunlar sahaya yarın nasıl yansır, ne kadar süre alabilir bununla ilgili yarınki duruma bakacağız. Önemli olan bu tarz genç oyuncularda kulüplerinde ne kadar süre aldıkları önemli.

Oradaki düzen, hocalarının kullanmış olduğu adaptasyon süreci bunları da göz önünde tutmamız gerekiyor. Böylelikle hem onlara hem de bize yardımcı olabilecek şekilde hareket etmemiz lazım. Çok fazla birden oyuncudan da fazla beklenti olmaması gerekiyor. Koruma konusunda da biraz daha riski azaltıp yavaş yavaş oyuncuyu o profile sokmak benim için daha önemli.” ifadelerini kullandı.

 

Samet Akaydın: İlk 11’e Beni Dahil Eden Hocama Teşekkür Ederim

A Milli Takım’ın genç savunma oyuncusu Samet Akaydın, Çekya maçında ilk 11’de yer almasından dolayı hocasına çok minnettar olduğunu ifade etti. Ayrıca maçtan önce Diyarbakır halkının kendilerini çok iyi karşıladığını belirten Akaydın, Gaziantep halkına da teşekkürlerini de ekstra olarak sundu.

 

Akaydın yaptığı açıklamalarda ise “Yarınki maç kadrosuna ilk 11'e beni dahil eden hocama çok teşekkür ederim. Elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum. Hocamın güveninin boşa çıkarmayacağım. Milli takım çok farklı bir duygu. Burası inanılmaz bir yer. Her Türk futbolcunun hayali milli takımda oynamaktır. Bundan dolayı inanılmaz heyecanlı ve duyguluyum. Milli takım bana çok şey katacağını düşünüyorum. Hocamızdan öğrenecek çok şeyimiz var. Hocamın kendine ait bir sistemi var. Bu kolay bir sistem değil özellikle bu sisteme yabancı olanlara. Ama ben bu sisteme yabancı değilim onun için zorlanacağımı düşünmüyorum. Bunun üstesinden en iyi şekilde gelip bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğim.” ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum