Eğitim Bir-Sen sohbetleri 2 yıl sonra tekrar başladı;

Eğitim Bir-Sen sohbetleri 2 yıl sonra tekrar başladı

Eğitim Bir-Sen Kastamonu Şubesi tarafından düzenlenen, ancak pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen sohbet etkinliği, tekrar başladı....

2 yıllık pandemi sürecinin ardından ara verdikleri sohbetlerine yeniden başladıklarını belirten Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu, güncel konulara ilişkin alanında yetkin kişilerin konuk edileceği sohbetlerin devam edeceğini ifade etti.

Bu haftanın konusu olarak gündemden düşmeyen ve tartışmalara yol açan düşük faiz ve ekonomik gelişmeler konusu ele alındı. Haftanın konuğu Prof. Dr. Serkan Dilek, faiz ile ilgili yaptığı sunumlarda faizin ne olduğu ve dünya piyasasında değişik oranlarda olmasının nedenlerinden bahsederek hükümetlerin faiz oranlarını düşürerek insanların ekonomik kazançlarını artırmak için faiz dışındaki alanlara tasarrufların aktarılabileceği sistemleri ve bunun uzun vadede yatırımların önünü açtığını belirtti.

Gelişmiş ülkelerde faiz oranlarının düşük olmasının nedenleri arasında yatırımların önünün açılmasının amaçlandığını belirterek gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunlarının yüksek faiz oranları olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dilek; “Çünkü faiz oranlarının yüksek olması ülkelerin gelişmesine, üretim yapmasına, istihdam yaratmasına engel olmaktadır. Sonuç olarak düşük faizle birlikte yatırımların artacağı ve bunun da işsizlik, cari açık ve enflasyon gibi durumların gitgide azalmasını sağlayacak” dedi.

Sohbet sonunda Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu konuşmacı Prof. Dr. Serkan Dilek'e ve katılımcılara teşekkür etti. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum