Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi;

Dünya Diyabet Günü etkinliği düzenlendi

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Dünya Diyabet Günü etkinlikleri kapsamında Şehit Şerife Bacı Ortaokulu’nda program düzenledi. Programa Vali Avni Çakır, İl Sağlık Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı....

ÇAKIR: “DİYABETİN GEREKTİRDİĞİ HAYAT ŞARTLARINA UYALIM”

Vali Avni Çakır, okulun konferans salonunda yaptığı konuşmasında diyabete karşı spor ve egzersizler yapmanın önemini vurgulayarak, “Bugün, çok özel ve renkli gün için bir aradayız. Sizlerle beraber arkadaşlarınıza da buradaki tecrübelerinizi aktarmak için sizleri burada elçi olarak seçtiğimizi ifade edeyim. Sizler bizim sağlık ordumuzun dışarıdaki gençlerisiniz, eğitmenlerisiniz. Burada bu konudaki uzman arkadaşlarımızın belirli hareketlerini göreceksiniz, onları hem ailelerinize hem de arkadaşlarınıza göstereceksiniz ve hayatınız boyunca unutmayacaksınız. O yüzden siz bu anlamda bizim sağlık elçilerimiz olacaksınız. Aslında geçen hafta 14 Kasım’da bu etkinlik planlanmıştı ‘Diyabet Günü’nde’ okulumuz tatil olduğu için bugüne geldi. Hep beraber farkındalığı arttırmak için bugün anısına balon uçuracağız. Şeker hastalığı, diyabet yakın çevrenizde mutlaka vardır. Öğretmenimiz ile konuştuk okulumuzda geçen sene vardı ama bu sene yok. Olursa da onunla yaşamayı öğrendikten sonra çok fazla korkulacak bir şey yok. Okulumuz tatil olduğu için bugüne kaldı. Hep beraber farkındalığı arttırmak için bugün anısına balon uçuracağız. Şeker hastalığı, diyabet yakın çevrenizde mutlaka vardır. Öğretmenimiz ile konuştuk okulumuzda geçen sene vardı ama bu sene yok. Olursa da onunla yaşamayı öğrendikten sonra çok fazla korkulacak bir şey yok. Yeter ki diyabetin gerektirdiği hayat şartlarına uyalım. Şartlara uyduktan sonra da çok fazla bir sakınca yok ama en güzeli tabi onunla hiç karşılaşmamak. Biliyorsunuz şimdi sizlerle alakalı egzersizi en fazla olması gereken hayatınızın dönemindesiniz. İlerleyen yaşlarda bu etkinlikler için vakit ayırmakta zorlanacaksınız, o yüzden bu yaşlarda ne kadar güzel davranışlara alışırsanız ileriki yaşlarda davranışlarınız o kadar kaliteli ve sağlıklı olur. Bu yüzden hepinizin en az bir spor branşı ile uğraşmanızı istiyorum. Bu konuda mutlaka yetkin olduğunuz size keyif veren bir spor dalı mutlaka vardır. Bu anlamda yeter ki siz spor dolu bir yaşamı hayatınıza öncülük alın. Hem Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile hem Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz ile okul sporlarında bu sene çok ciddi bir atılım gerçekleştireceğiz. İlçe kaymakamlarımız ile de yapacağımız toplantıda da bu konuyu ele alacağız. Sizin gibi öğrencilerimizin okul hayatı boyunca en az bir spor branşı ile ilgilenmesini ve diğer okullarla müsabaka aktivitelerine katılmalarını sağlamaya çalışacağız, sizler isterseniz başaramayacağınız bir şey yoktur” dedi.

Vali Çakır’ın konuşmasının ardından fizyoterapist Aybüke Özmen eşliğinde öğrenciler fiziksel aktivite gerçekleştirdi. Daha sonra mavi balon etkinliği ile diyabet farkındalığı oluşturuldu. Programın sonunda öğrenciler boş afişi rengarenk el baskılarıyla süsleyip protokol üyeleriyle toplu fotoğraf çektirildi. (Emre Çevikoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum