TRADEF2023 İstanbul’da…;

TRADEF2023 İstanbul’da…

İstamonu Fuarcılık tarafından ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Ortadoğu Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı TRADEF2023, 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi 3. Hol’de gerçekleştirilecek....

İstamonu Fuarcılık tarafından ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Ortadoğu Afrika Ülkeleri Karma Ticaret Fuarı TRADEF2023, 31 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi 3. Hol’de gerçekleştirilecek.

“14 ülke, 18 farklı sektör, 250 katılımcı firma, 10 bin metrekare alanda ve 4 gün süreyle binlerce ziyaretçiyi ağırlayacağız” diyen İstamonu Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Karadeniz, “Dünya ekonomisinin küreselleşmesiyle birlikte artık pazar kavramı da küresel boyuta ulaştı. İşletmelerin kendilerine yeni pazarlar bulma adına ihracata önem vermeleri ve uluslararası boyutta yeni pazar beklentileri TRADEF 2023’ü daha da kıymetli hale getirmektedir” diye konuştu.

BİR GÜNDE 7 BÜYÜKELÇİ ZİYARETİ

İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz ile Balrıum Genel Müdürü Murat Bal, 21-24 Eylül tarihleri arasında Kastamonu’da gerçekleşen TRADEF Fuarı sonrası teşekkür ziyaretleri için bazı devletlerin Ankara’da bulunan büyükelçilerini ziyaret ettiler. 

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa ile başlayan makam ziyaretleri sırasıyla Kuveyt Ankara Büyükelçisi H.E. Mr. Wael Y. Alenzi, Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammad Ramin, Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadir Yusuf Eltayeb, Güney Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Majok Guandong, Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdullah ve Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Ceyhun Halilov’u ziyaret ederek, TRADEF Fuarı üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

KARADENİZ: “HER AÇIDAN İLKLERİ YAŞIYORUZ”

21-24 Eylül tarihleri arasında Kastamonu’da gerçekleşen ve her açıdan ilklerin yaşadığı ve yaşatıldığı TRADEFTürkiye Ortadoğu Ticaret Fuarı’nda ağırladıkları Filistin, Sudan ve Afganistan büyükelçilerinin kendilerine önemli yol haritası çizdiğini hatırlatan İstamonu Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadeniz, “Kastamonu tarihinde aynı günde 7 büyükelçi ziyaret eden kişi ve kurum olarak bir ilke imza atmış olmak çok değerli. Kastamonu’yu ve çalışmalarımızı yerinde gösterdiğimiz sayın büyükelçilerin hem şahsımıza hem de yaptığımız işlerde ki emek yoğunluğuna saygıyla yaklaşmış olmalarının çok önemli olduğunu,  yanınızdayız mesajlarını son Ankara ziyaretlerimiz de hissetmiş olmak çok önemliydi, kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

13 BÜYÜKELÇİ DAHA ZİYARET EDİLECEK

Karadeniz, son Ankara ziyaretleri esnasında, Afganistan, Filistin, Sudan, Güney Sudan, Kuveyt, Cibuti ve Azerbaycan büyükelçilerinin ziyaret edilmesinin en önemli yanının önümüzde ki yıl İstanbul’da yapılacak olan TRADEF 2023’ün vizyonunu konuşma fırsatı bulduklarını ve bakış açılarını değerlediklerini söyledi. Karadeniz, sayın büyükelçiler TRADEF ’in gerçek bir ticaret fuarı ve iş birliktelikleri sunacağı konusundaki hassasiyetleri umut verici, bizde inşallah elimizden gelenin en iyisi yapacağız dedi.  Karadeniz, önümüzde hafta sırasıyla BAE, Bahreyn, Cezayir, Fas, Katar, Libya, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus, Umman, Ürdün ve Yemen gibi 13 ülkenin büyükelçilerini ziyaret ederek, Tradef 2023 hakkında fikir ve görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Kuveyt Ankara Büyükelçisi H.E. Mr. Wael Y. Alenzi;

“Bizim gelenek ve göreneklerimizdendir. Hiçbir zaman iyilik yapanları unutmayız. Çocuklarımıza Irak İşgalinde Türkiye'nin ne kadar büyük bir rol oynadığını anlatıyoruz. Çok önemsiyoruz bu rolünü Türkiye'nin ve çok gururluyuz ondan dolayı, iki ülke arasında ki özellikle ticari ilişkileri ileriye götürmek istiyoruz.”

Güney Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Majok Guandong;

“2017 ve 2018 yılında DEK’in ve Dışişleri Bakanlığı’nın iki tane organizasyonuna katıldım Kastamonu’da. TRADEF’in Kastamonu’da gerçekleşmesi çok önemli. Burada başarılan bir iş büyükşehirlerde daha anlam ifade etmektedir. Bundan böyle yapılacak olan Tradef fuarına Güney Sudan ve Sudan’ın büyük şirketlerini ve Sudan Ticaret Odası’nı bilgilendirerek davet etmeyi önemsiyorum.”

Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nadir Yusuf Eltayeb;

“Tradef ziyaretimiz vesilesiyle gittiğim Kastamonu’da özellikle fuara katılan 4 şirketin ismini Ticaret bakanlığımıza ve ticaret odalarımıza bildirdim. Çok etkilendim fuardan, Sudanlı şirketlerle katılamadığım için üzgünüm. Çünkü böyle büyük bir organizasyon beklemiyorduk. Üniversiteyi ziyaret ettim. Rektörünüz sağolsun çok ilgilendi. Kastamonu Üniversitesinde Sudanlı öğrenci sayısını 98’den 500’e çıkarma sözünü veriyorum.”

Cibuti Ankara Büyükelçisi Aden Hüseyin Abdullah;

“10 yılı aşan bir zamandır ülkemin Ankara büyükelçiliğini yapmaktayım. Kastamonu’ya da gittim. Güzel bir şehir orası, fuarın orada yapılmış olması takdire şayan, biz ülke olarak bu tür fuarları önemsiyoruz.”

Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa;

“Kastamonu’da gerçekleştirdiğiniz fuar çok çok kıymetli olmakla birlikte, bende bu vesileyle iki ülke arasında neler yapılabilir noktasında kafamda bazı düşünceler hasıl oldu. Anladım ki İstamonu Fuarcılığın elinde hafife alınmayacak ciddi bir Network bulunuyor. Siz hedefleri olan kişilersiniz. Böyle insanlarla üretilen bütün işler kıymetli olur.”

Afganistan Ankara Büyükelçisi Amir Muhammad Ramin;

“TRADEF vesilesiyle sizinle tanışmaktan çok memnunum, davetiniz için teşekkür ediyorum. Gördüm ki Kastamonu çok kıymetli iş dünyasına sahip. Fuar sonunda Pınarbaşı ve Cide ilçelerini ziyaret ettim hayran kaldım. Amasra ve Cide arasında ki uçurum farkı görünce çok şaşırdım. Cide hak ettiği yer de ve gönümde değil. Göz alabildiğine derya deniz bir kentin talihi bu olmamalı.” (İstamonu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum