STK'da kadınların ayak sesleri yükseliyor;

STK'da kadınların ayak sesleri yükseliyor

Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED) 6. Olağan Kurulu’nu 15 Kasım’da İstanbul Şişli Nazım Hikmet Kültür merkezinde gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Üyesi Nefise Civelek Nalbantoğlu’nun sunumu İstiklal Marşı ve açılış konuşmasıyla başlayan genel kurulda seçilen yönetimin başkanı olan Fatma Kıranoğlu ve ekibi görkemli bir olağan genel kurul gerçekleştirdi....

Kastamonu Dernekler Federasyonu (KAS-DER-FED) 6. Olağan Kurulu’nu 15 Kasım’da İstanbul Şişli Nazım Hikmet Kültür merkezinde gerçekleştirdi. Yönetim Kurulu Üyesi Nefise Civelek Nalbantoğlu’nun sunumu İstiklal Marşı ve açılış konuşmasıyla başlayan genel kurulda seçilen yönetimin başkanı olan Fatma Kıranoğlu ve ekibi görkemli bir olağan genel kurul gerçekleştirdi.

6. Olağan Genel Kurul başkanlığını Azdavay Federasyonu Başkanı ve 2018 Milletvekili Adayı Mehmet Diribaş’ın ve üyeliklerini duayen dernekçi Zeki Şeref, Filiz Tunç Yıldırım ve Çetin Duman’ın yaptığı divan heyetinin yönettiği genel kurula ilgi büyüktü.

Faaliyet raporunu Yönetim Kurulu üyesi Özlem Kazan okudu ve yönetim oy birliğiyle ibra edildi. Denetim raporu Yönetim Kurulu üyesi Hatice Aktaş Dumlu ve yönetim oy birliğiyle ibra edildi.

Katılımcılar arasında yer alan Cide Federasyonu Başkanı Mehmet Yılmaz: “STK’ların bütçelerini büyütmek ve görkemli hizmetler yaparak toplumumuzu bu kurumlara çekmek durumundayız” dedi.

KASİAD Genel Sekreteri Cemal Şenol, İstanbul da sayıca çokluklarının karşılığını alamadıklarını, nitelikli örgütlenmenin içerisinde olmak ve bir adım öne cesaretle çıkmak zorunda olduklarını ifade etti.

KASKON Başkanı Mehmet Alver ise, Kastamonu sivil toplumun egosu şişik namzetlerden arındırılması gerektiğini bunun için çalıştığını ifade etti.

KAS-DER-FED Genel Başkanı Fatma Kıranoğlu; “2018 yılından beri severek, keyif duyarak üstlendiğim 4 yıllık görevim sürecinde, tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızla elimizden geldiğince bu zor dönemde, yapılaşmaya, derneklerimizi bir araya getirmeye, yeni kayıtlar oluşturmaya, Federasyonu güçlendirmeye, azimle ve gayretle çalıştık” diye konuştu.

Kıranoğlu, bir Kastamonu kadını olarak Kastamonu sivil toplumunda katkı sunarak milli mücadele dönemlerinde olduğu gibi eşit ve üretken bir şekilde saf tuttuğunu ifade etti. Kastamonu toplumunun birlik ve dirlik içerisinde olması için yapılması gerek her türlü sosyo-kültürel çalışmayı yapıp toplumumuzun aydınlanmasına ve mücadelesine destek verdiklerini ekledi.

Divan başkanı Mehmet Diribaş da; “Cumhuriyetimizin ikinci yüz yılına doğru zaman hızla akarken dernekçiliğimize sürdürülebilirliği sağlamak adına yeni bir boyut getirmek zorundayız. Bu amaçla tüm Kastamonu derneklerinin yasal temsilcilerinin katıldığı Kastamonu Sivil Toplum Çalıştayı’nın biran evvel toplamak ve burada çıkacak kararlar doğrultusunda yeniden yapılanmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Yeni KAS-DER-FED yönetiminde yer alan kadınlar şöyle; Fatma Kıranoğlu, Nefise Civelek Nalbantoğlu, Özlem Kazan, Hatice Aktaş Dumlu, Neşe Arzu Akkum, Filiz Tunuç Yıdırım, Merve Cak, Ebru Gerdan, Beyza Betül, Ayşe Rukiye Aldemir, Nilay Özcan, Emel Yüksel, Öznur Durukan, Sibel Şanlı, Hatice Çalık, Naciye Güneş, Yağmur Bayraktar, Türkan Kebeci, Çiğdem Kırıkoğlu, Nazan Par, Şeyma Gökgöz. (Muhammed Kömeçoğlu)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum