Ensar Vakfı'ndan anlamlı yarışma;

Ensar Vakfı'ndan anlamlı yarışma

Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından organize edilen Hz. Peygamber’in (sav) güzel ahlakını ve İslam inanç esaslarını konu alan "Sana Emanet" çevrimiçi bilgi yarışmasına kayıtlar devam ediyor....

Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından organize edilen Hz. Peygamber’in (sav) güzel ahlakını ve İslam inanç esaslarını konu alan "Sana Emanet" çevrimiçi bilgi yarışmasına kayıtlar devam ediyor.

Türkiye genelinde yapılacak yarışma için büyük bir çalışma yürüten Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi, Kastamonu'daki tüm liseleri ve ortaokulları ziyaret ederek, afişler asıp bir çalışma yürütüyor. Sana Emanet Bilgi Yarışması için liseli ve ortaokullu gençlere bilgi veren Ensar Vakfı Kastamonu Şubesi mensupları, tüm okullar ve sendika temsilcileri ile görüşüyor. Öğrenciler, 18-24-25 Aralık 2022 tarihlerinde yapılacak olan online sınavda 40 soruda 60 dakika ter dökecek.

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA…

Ödüllü bilgi yarışması hakkında İnebolu Öğretmenevinde öğretmenlerle bir araya gelerek açıklama yapan Ensar Vakfı Kastamonu Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, yarışma hakkında şu ifadelere yer verdi; “Peygamber Efendimiz, bir hadis-i şerifinde ‘Yedi sınıf insan vardır ki; Yüce Allah, kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir.’ buyurmaktadır. İşte bu yedi sınıf insandan birisi de Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir. Sana Emanet Bilgi Yarışması vesilesi ile binlerce gencimiz, insanlık için eşsiz bir örnek olan Peygamber Efendimiz’in (sav) güzel ahlakını ve İslam İnanç Esaslarımızı daha da yakından tanıma fırsatı bulacaktır. Sana Emanet Bilgi yarışmasına öğrenciler 30 Kasım 2022 tarihine kadar www.sanaemanet.org internet adresinden başvuruda bulunabilecek. Kaybedeni olmayan bu güzel yarışmaya, Kastamonu ve ilçelerinde okuyan tüm Lise Hazırlık 9. ve 10’uncu sınıf (İmam Hatip liseleri de dahil hazırlık 9. ve 10. sınıf) 6. ve 7'inci sınıf (İmam Hatip ortaokulları dahil) tüm bu sınıflarda okuyan öğrencilerimizi davet ediyoruz”

“GENÇLİĞİMİZE EN İYİ ÖRNEK PEYGAMBER EFENDİMİZ’DİR”

Gençliğin bir ülkenin maddi ve manevi kalkınmasında önemli bir rol üstlendiğini belirten Şube Başkanı Yılmaz, şöyle devam etti; “Biz gençliğimizin örnek olmasını, önder olmasını arzuluyoruz. Bunun için de en büyük örneği ve önderi gençlerimize Peygamber Efendimizi gösteriyoruz. Gençlik bir ülkenin motor gücüdür. Ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir unsurdur. Biz gençliğimizin örnek olmasını, önder olmasını arzuluyoruz. Bunun için çalışıyoruz. Bu ülkenin gençliğini şuurlandırmak ve milletine faydalı hale getirmek bizim en büyük vazifemizdir. Ensar Vakfımız kurulduğu günden bu yana gençliği merkezine alarak insanlığa hayırlı hizmetlerini sürdürmektedir. Bizim tek derdimiz kendisinin, ailesinin ve ülkesinin geleceğine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmektir. Rabbimiz güç ve kudret verdiği müddetçe bu uğurda çalışmayı sürdüreceğiz. Bizim buradan velilerimize de bir çağrımız var. Peygamberimizin örnek ahlakı ve güzel dinimizin İnanç Esaslarıyla tanışmayan bir gençliğin, kendi öz ve değerlerinden uzaklaşarak her türlü batıl ve sapık düşünceye açık hale geleceğini ve geleceğimizi tehlikeye sokacağı bilinmelidir. Bütün velilerimizi bu konuda hassas davranmaya davet ediyoruz. Bizim bu yarışmayı yapmaktaki amacımız, İslam inanç esaslarımızın neslimiz tarafından doğru bir şekilde öğrenilmesine katkı sağlamaktır. Yarışma 81 ilde tüm resmi ve özel ortaokullar ile İmam Hatip ortaokullarının 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile tüm resmi ve özel liselerin (İmam Hatip liseleri dahil) 9. ve 10. sınıf öğrencilerini kapsıyor.  Öğrenciler www.sanaemanet.org adresinden 30 Kasım’ a kadar yarışmaya başvurabilecekler. Ortaokul 6. ve 7. Sınıflar, “Sorularla 40 Derste Ahlak” kitabından, Lise Hazırlık 9. ve 10.'uncu Sınıflar da "Sorularla 40 Derste İnanç Esasları" kitabından sorumlu olacaklar. Öğrenciler kitaplarını site üzerinden indirip okuyabilecek ya da istekleri halinde şube genel merkezlerinde temin edebilecekler. Yarışma 6 ayrı kategori olarak gruplandırılmıştır. Kategoriler şu şekildedir:

1.Kategori: Ortaokul 6. sınıf

2.Kategori: Ortaokul 7. sınıf 

3.Kategori: Lise hazırlık 9. sınıf 

4.Kategori: İHL hazırlık 9. sınıf 

5.Kategori: Lise 10. sınıf

6.Kategori: İHL 10. sınıf 

ÖDÜLLER:

Birincilik: 10.000 TL

İkincilik: 7.500 TL

Üçüncülük: 5.000 TL

Dördüncülük-Onunculuk: 3.000 TL

On birinci- Yirminci: 1.500 TL

Yirmi birinci-Ellinci: 1.000 TL

Elli birinci- Yüzüncü: 500 TL

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİN ÖĞRETMENLERİNE VE OKUL MÜDÜRLERİNE ÖDÜL:

Her kategoride birinci olan öğrencinin öğretmen ve müdürüne: 5.000 TL, her kategoride ikinci olan öğrencinin öğretmen ve müdürüne: 3.000 TL, her kategoride üçüncü olan öğrencinin öğretmen ve müdürüne: 1.500 TL, 6 farklı kategoride yarışarak dereceye giren 600 öğrenciye toplamda 681 bin TL ödül verilecektir. Vakıf Şubemiz imkanları ile sosyal ve kültürel etkinlik alarak üniversite öğrencileri ile Kastamonu merkez ve İnebolu’ daki Huzurevlerinde bulunan yaşlılarımız ziyaret edilerek gönülleri alınarak hayır duaları talep edildi. Öğrenciler ve huzur evleri sakinlerinin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Ensar Vakfı olarak çeşitli etkinlikler yaparak gençlerimize milli ve manevî değerleri öğretemeye öncü olmaya gayret ve çaba sarf etmektedir. Kastamonu Ensar Vakfı olarak bize düşen her türlü görevi yerine getirmeye talip olduğumuzu sorumluluk içinde kamuoyuna arz ederiz.” (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum