Uzaktan İş Başvurunuzu Nasıl Öne Çıkarabilirsiniz?;

Uzaktan İş Başvurunuzu Nasıl Öne Çıkarabilirsiniz?

Uzaktan İş Başvurunuzu Nasıl Öne Çıkarabilirsiniz?...

Uzaktan çalışmanın büyümesi en hafif tabirle şaşırtıcı olmuştur. İster kalıcı olarak uzaktan çalışabileceğiniz bir iş, ister şu an için uzaktan çalışabileceğiniz bir iş isteyin, gerçek şu ki, evden çalışabileceğiniz bir işe başvurduğunuzda çok fazla rekabet olabilir.

Her başvuruda olduğu gibi, sizinkinin de diğerlerinin arasından sıyrılmasını istersiniz. Bu, özelleştirilmiş bir ön yazı ve özel olarak hazırlanmış bir özgeçmiş yazmayı içerse de, uzaktan bir işe başvurduğunuzda, işvereni yalnızca en iyi başvuru sahibi olduğunuza değil, en iyi uzaktan başvuru sahibi olduğunuza da ikna etmeniz gerekir.

Uzaktan çalışmayı başarabilmek için kendinizi rakiplerinizden nasıl ayırabilirsiniz? İşte bazı öneriler.

Deneyiminizden bahsedin

Daha önce uzaktan çalıştınız mı? Eğer öyleyse, bu başvurunuzda vurgulamanız gereken bir şeydir. Bu, işverene uzaktan çalışmayı sadece denemediğinizi, bunu gerçekten sevdiğinizi ve sizin için uygun olduğunu göstermenin harika bir yoludur.

Ön yazınızın ilk paragrafında ve özgeçmişiniz boyunca önceki uzaktan çalışma deneyiminizden bahsettiğinizden emin olun. Ne tür bir uzaktan çalışma yaptığınızı, çalıştığınız şirketlere nasıl fayda sağladığını ve diğer uzaktan çalışma fırsatları için neden istekli olduğunuzu açıklayın. Ayrıca eğer bir uzaktan iş için başvuruyorsanız şirketin iş başvurusu için sizden İngilizce bir CV isteme ihtimali çok fazladır. Eğer İngilizce özgeçmiş oluşturma konusunda tecrübeniz yoksa şu sayfadan dikkat etmeniz gerekenleri öğrenebilirsiniz.

İşbirliğini Vurgulayın

Uzaktan bir işe başvurmak istiyor ancak değerlendirilmek için gerekli uzaktan çalışma deneyimine sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, tekrar düşünün! Mevcut (ve önceki) işinizde yaptığınız günlük görevlerin çoğu, tam da uzaktan çalışan işverenlerin personelinde aradığı türden becerilerdir.

Örneğin, uzaktan işbirliği gerektiren bir projede farklı bir fiziksel ofiste bulunan iş arkadaşlarınızla çalıştıysanız (örneğin, paylaşılan bir belge veya proje yönetim aracı kullanmak), bu deneyimden bahsetmek teknoloji konusunda bilgili olduğunuzu ve uzun mesafeli çalışabileceğinizi gösterir.

Başvurunuzda bu uzak mesafeye özgü deneyimi vurguladığınızdan emin olun. Örneğin, özgeçmişinize şunları ekleyebilirsiniz:

     Google Dokümanlar aracılığıyla diğer ofislerdeki iş arkadaşlarınızla işbirliği yapın

     Dağıtık ekip üyeleriyle proje ilerlemesini takip etmek için Trello'yu kullanın

İletişim Becerilerinizi Gösterin

Uzaktan çalışmanın en benzersiz yönlerinden biri de iletişimin nasıl gerçekleştiğidir. Bir soru sormak için bir iş arkadaşınızın masasına uğrayamazsınız. Bunun yerine, iletişiminiz genellikle eşzamansız ve yazılıdır.

Yazılı iletişim becerilerinizi sergileyin ve Slack veya diğer mesajlaşma platformlarına ne kadar aşina olduğunuzdan bahsedin. Ayrıca, bir yanıt beklerken beklentilerinizi nasıl yönettiğinizden veya bir sorunu kendi başınıza nasıl çözdüğünüzden bahsedin.

Ayrıca, toplantılar için Zoom veya Google Meet'i nasıl kullandığınız gibi diğer iletişim becerilerinizi de anlattığınızdan emin olun. Ve bir şeyin yazılı değil de sözlü takip gerektirdiğini nasıl anladığınızı açıklayın.

Mülakatta Başarılı Olun

Uzaktan mülakat birçok açıdan yüz yüze mülakattan farklı değildir. Yine de en iyi şekilde giyinecek, yaygın (ve daha az yaygın) mülakat sorularına yanıtlarınızı hazırlayacak ve kendinizi parlatmanın bir yolunu bulacaksınız.

Ancak, yüz yüze mülakattan farklı olarak, muhtemelen evde olacaksınız. Bu nedenle, etkinlik için ayrılmış harika bir uzaktan mülakat noktanız olduğundan emin olun. Özel bir ev ofisiniz yoksa, sessiz ve iyi aydınlatılmış bir yer bulun.

Ayrıca, büyük günden önce teknolojinizi test edin. Yazılımınızın güncel olduğundan ve şirketin mülakat yaptığı platformu kullanabildiğinden emin olun ve o gün elektrik veya internet sorunu yaşanması ihtimaline karşı bir yedek planınız olsun.

Öne Çıkın ve Fark Edilin

Uzaktan çalışma deneyiminizi vurgulamak, iş başvurunuzun öne çıkmasına yardımcı olmanın en iyi yollarından biridir. İşverenlere aradıkları uzaktan çalışma becerilerine sahip olduğunuzu göstererek aralarından sıyrılabilirsiniz.

Bunun gibi daha fazla uzaktan iş arama tavsiyesi için haber bültenlerimize kaydolun. En son ipuçlarını, püf noktalarını, yeni uzaktan iş ilanlarını ve daha fazlasını doğrudan gelen kutunuza göndereceğiz.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum