‘Aralıkta doğal gaza zam yok’;

‘Aralıkta doğal gaza zam yok’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Aralık’ta doğal gazda fiyat değişikliği olmayacak" dedi....

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz Gazı'nın enerji bağımlılığını önemli derecede azaltacağını ve 25-35 yıl Türkiye'ye yetebileceğini açıkladı.  Bakan Dönmez, Türkiye'nin bu kış doğalgazda sıkıntı yaşamayacağını belirterek, "Aralıkta doğalgaz fiyatlarında artış olmayacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamalarından satır başları; “Kara ve denizde boru serim işlemi bitti. 280 tonluk bir kilit ekipman Türkiye'ye getirildi. Hedefimiz 2023 Mart ayında vatandaşla buluşturmak. Sahada hummalı bir çalışma var. 1200 dönümlük arazide gaz dönüşüm tesisini inşaa ediyoruz. Karadeniz gazında boru serim işlemi bitti. Mart ayında ilk gaz sisteme girecek. 4 yıl sonra konutlardaki gazın tamamını karşılayacak. 10 milyon metreküp günlük gazın yıllık karşılığı 3.5-4 milyar metreküp eder. Bu da konutlarda kullanılan, mutfakta ve sıcak suda kullanılan gazın tamamı demektir. İlk fazda konutlarımızda kullanılan, mutfakta kullanılan gazı karşılayacak.”

DOĞALGAZ FİYATLARINDA İNDİRİM OLACAK MI?

“Doğalgazda sübvansiyon oranı yüzde 75. Doğalgazın üretilmesiyle vatandaşımıza gereken yardımları yapmak için elimizden geleni yapacağız. Bu gazla hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak. Türkiye bu kışı sorunsuz atlatacak.

ARALIK’TA DOĞALGAZA ZAM YOK

“Burada öncelikle küresel fiyatlara bakmak gerekiyor. Pandemi öncesi ve sonrasına bakacak olursak doğalgazda anormal artışlar oldu. Ukrayna'daki savaş kısa sürede biterse piyasayı rahatlatır. Öngörülebilir fiyat tahmini söz konusu değil, oynaklık çok fazla. Ama yaz aylarındaki yüksek seviyenin gerilediğini görüyoruz. Ancak bu geçici mi olacak yoksa kalıcı mı olacak göreceğiz. Ama Aralık ayında doğalgaza zam yapılmayacak.”

İKİNCİ NÜKLEER SANTRAL SİNOP'A…

Sinop'ta yapılması planlanan ikinci nükleer santrale de değinen Dönmez, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinde ikinci bir santralin Türkiye'de kurulması konusunda bir görüş birliği söz konusu oldu ama tabi daha oturulacak, konuşulacak" dedi.

Bakan Dönmez, Rus tarafının Akkuyu'da Türk insanının, yüklenicilerin ve tedarikçilerin neler yapabileceğini gördüğünü belirterek, "Her iki tarafın da kazanabileceği, her iki tarafın da mutlu olabileceği bir noktada buluşursak Sinop'ta bu ikinci nükleer santrali hayata geçiririz." diye konuştu. (Haber7)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum