Genç sporcular Avrupa’da fırtına gibi;

Genç sporcular Avrupa’da fırtına gibi

Kastamonu Masa Tenisi SK’nın başarılı sporcu Özgül Nidal Afacan, Macaristan ve Slovakya’da gerçekleşen Dünya Masa Tenisi Gençlik yarışmasında 12 puan kazanma başarısı gösterdi....

Gösterdiği bu başarılı performans ile Özgül, U13 kategori kariyerini, namağlup Türkiye Şampiyonluğu, namağlup Çift Türkiye Şampiyonluğu, namağlup Analig Türkiye Şampiyonluğu, 198’nci Dünya sıralaması ile tamamlama başarısı gösterdi.

Özgül Nidal Afacan, aynı zamanda Haziran ayında Karadağ’da düzenlenen, 13 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda, Ağustos ayında Fransa’da düzenlenen Avrupa Minikler Şampiyonası, Kasım ayında da Slovakya ve Macaristan’da düzenlenen WTT Youth contender Senec ile WTT Youth contender szombathely yarışmalarında Milli forma ile mücadele etti. Afacan gelecek dönem U15 kategoride mücadele edecek.

Erkeklerde ise yine Kastamonu Masa Tenisi SK sporcusu Kuzey Gündoğdu, Türk Masa Tenisi tarihinde U11 kategoride ülkemize ilk madalya kazandıran kafile içerisinde yer almış, Şubat 2022’de Fransa’da bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Kuzey Gündoğdu, U11 kategori kariyerini Namağlup Türkiye Şampiyonluğu, Namağlup Takım Türkiye Şampiyonluğu ile tamamlarken, Milli forma altında, Şubat ayında Belçika’da düzenlenen WTT Youth contender Spa yarışmasında 5’nci, Fransa’da düzenlenen WTT Youth contender Metz yarışmasında 3’ncü, Ağustos ayında Fransa’da düzenlenen Avrupa Minikler Şampiyonası’nda 22’nci, Kasım ayı içerisinde Slovakya ve Macaristan’da düzenlenen WTT Youth contender Senec ile WTT Youth contender szom bathely yarışmalarında 5’ncilik derecesine sahip olarak önemli bir başarı elde etti.

U11 kategori sezonunu Dünya sıralamasında 25’nci olarak tamamlama başarısı gösterdi. Kuzey Gündoğdu, gelecek dönem U13 kategoride mücadele edecek. 

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum