Artış enflasyonun üzerinde olacak;

Artış enflasyonun üzerinde olacak

Milyonlarca vatandaş asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merakla beklerken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den dikkat çeken bir açıklama bir geldi....

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayının ilk haftasında milyonların gelirini belirleyecek karar için bir araya gelecek. Milyonlarca vatandaş, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merakla beklerken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yaptığı açıklamada; “Nasıl ki asgari ücrete geçtiğimiz yıl yaptığımız artışlar enflasyon oranının üzerinde olduysa, nasıl ki adımlarımızı sabit ücretli çalışanlar lehine attıysak, yeni dönemde de aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Sabah gazetesine konuşan Bakan Nebati, “Biliyorsunuz ki geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren asgari ücreti vergi dışı bırakmış ve asgari ücretin üzerinde kazanç elde eden çalışanların da ücretlerinin asgari ücrete isabet eden kısmını gelir ve damga vergisinden istisna etmiştik. Böylelikle asgari ücret üzerinde herhangi bir vergi yükü kalmadı. Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın yıl içinde herhangi bir dönemde vergi ödemesi söz konusu değil. Bunun yanında, yine geçtiğimiz dönemde ihracat yapan kurumların ihracattan elde ettikleri kazançlara ve sanayi sicil belgesi sahibi kurumların üretim faaliyetinden elde ettikleri kazançlara uygulanacak kurumlar vergisi oranını da 1 puan indirmiştik.'' dedi.

“ASGARİ ÜCRET ARTIŞI ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLACAK"

Yeni dönemde de aynı yaklaşıma devam edeceklerini belirten Nebati; “Bilindiği üzere yatırıma, istihdama, üretime ve ihracata halihazırda güçlü bir desteğimiz var. Bu desteğimizi tüm kurumlarımızla her alanda sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Öte yandan nasıl ki asgari ücrete geçtiğimiz yıl yaptığımız artışlar enflasyon oranının üzerinde olduysa, nasıl ki adımlarımızı sabit ücretli çalışanlar lehine attıysak, yeni dönemde de aynı yaklaşımımızı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞÜŞE GEÇECEK?

Enflasyonun önümüzdeki aydan itibaren düşeceğinin altını çizen Bakan Nebati, “Bu ziyaretlerimizde, ülkemizde yatırım iştahının çok yüksek olduğunu, makro ekonomik göstergelerin enflasyon haricinde gayet iyi olduğunu belirterek uluslararası yatırımcılara ülkemize hem doğrudan hem de portföy yatırımında bulunmalarını tavsiye ettik. Enflasyon da önümüzdeki aydan itibaren düşüş trendine girecektir” şeklinde konuştu. (Sabah)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum