Vali Çakır’dan Entegre’de yatırım incelemesi;

Vali Çakır’dan Entegre’de yatırım incelemesi

Kastamonu Entegre’nin yeni yatırım çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Avni Çakır, bu yatırımların Kastamonu ekonomisine ve istihdamına sağlayacağı katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi....

Vali Avni Çakır, Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren ve yeni yatırımlarıyla dikkat çeken Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi tesisini ziyaret etti. Yeni yatırımlara ilişkin Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç’tan yerinde ve detaylı bilgi alan, ayrıca fabrika sahasını da gezen Vali Çakır, yeni yatırımlardan ve bunun Kastamonu ekonomisine ve istihdamına sağlayacağı katkıdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çakır, yaptığı açıklamada; “Yeni yatırımları yerinde görme imkanımız oldu. Her geçen gün büyüyen ve Kastamonu ekonomisine de önemli katkılar sağlayan Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi firmamıza çalışmalarında başarı diliyoruz” dedi.

125 MİLYON EUROLUK YATIRIM 

Vali Çakır’a ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini ileten Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç ise; “Sayın Valimiz her daim sanayicinin yanında oldu ve olmaya da devam ediyor. Kendisine bu ziyaretlerinden ötürü de Kastamonu Entegre ailesi olarak teşekkürlerimizi sunarız. Sektörümüzdeki ilk yatırımımız olan Kastamonu’daki yonga levha tesisimiz, yıllık 260 bin metreküp üretim kapasitesiyle hizmet veriyordu. Şirketimize adını da veren bu tesisin kapasitesini, iç pazar taleplerini de göz önünde bulundurarak artırmaya karar verdik. Şehir merkezinde kalan yonga levha tesisimizi 125 milyon Euro düzeyinde yatırımla MDF tesisimizin de yer aldığı Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıyarak hem tek lokasyonda entegre bir çatı oluşturacağız, hem de Kastamonu’daki yonga levha üretim kapasitemizi yıllık 500 bin metreküpe çıkaracağız” şeklinde konuştu.

“KASTAMONU EKONOMİSİNE VE İSTİHDAMINA BÜYÜK KATKI SAĞLIYORUZ”

Enüs Koç sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye’de altı lokasyondaki tesis ve ofislerimizde 3 bini aşkın çalışanımızla yarım asırlık köklü bir aileyiz. Kastamonu yatırımımız tamamlandığında, kapasite artışıyla birlikte 100 kişi bandında ek istihdam oluşturmayı hedefliyoruz. Türkiye’nin ihracatçı sektörlerine hammadde sağlamak ve iç pazarın ihtiyaçlarını karşılamak üzere, cesur yatırımlar yapıyoruz. Amacımız yerli üreticilerin ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek, üretim kapasitemizi yeni üretim teknolojileriyle destekleyerek teslimat sürelerimizi daha da kısaltabilmek. Bu yatırımlar bizi küresel rekabette de daha ileriye taşıyacaktır.”

“SON ON YILDIR İLK 50 ŞİRKET ARASINDAYIZ”

Koç, sözlerini şöyle tamamladı: “Üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde yaklaşık 7 bin kişiye istihdam sağlamaktadır. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu; MDF ve yonga levha, laminat parke, tezgah ve kapı paneli ürünleri ile toplamda 6,5 milyon metreküp/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahip üretim tesislerinde her gün 4 bin 500 konutun yaşam alanlarını oluşturacak hacimde üretim yapılmaktadır. Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 şirket arasındadır. ‘İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı’ unvanına sahip olan Kastamonu Entegre, aynı zamanda Rusya’nın en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısıdır. Kastamonu Entegre, Türk Standartlarına Uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB/EPA standartlarında üretebiliyor. ‘Floorpan’ ve ‘Artfloor’, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren Blue Angel (Mavi Melek) sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır. Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmaları gerçekleştirmektedir.” (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum