Bahçeşehir öğrencileri 10 Kasım’da Ata’yı andı;

Bahçeşehir öğrencileri 10 Kasım’da Ata’yı andı

Bahçeşehir Koleji İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yılı nedeniyle anma programı düzenledi....

Kastamonu Belediyesi Konferans Salonunda; yöneticiler, öğretmenler, veliler, öğrenciler ve davetlilerin büyük katılımıyla gerçekleşen anma programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar ve şiirlerle devam eden program, Atatürk oratoryosu ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan koro ve solo performanslarla sürdü. Duygu dolu anların yaşandığı programda davetliler gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çok sevdiği zeybek gösterisi ve “Benim Adım Mustafa Kemal” oratoryosu ile sahne alan öğrenciler, ayakta alkışlanarak izleyicilerin gurur kaynağı oldular.

Tiyatro Kulübü öğrencilerinin sunduğu “Hüzün” isimli pandomim gösterisiyle devam eden program davetlilerden büyük beğeni aldı.

“Ata’ya Veda” performansıyla süren programda tüm öğrenciler sahne alarak Ata’ya olan sevgilerini ve özlemlerini hüzünle dile getirdiler. Öğrenciler, “İlerleme ve kalkınma yolunda Türk Gençliği senin yolunda yürüyor. Bize emanet ettiğin Cumhuriyeti çağdaş ülkeler seviyesinin üstüne çıkarmak azmindeyiz. Atam sen rahat uyu” diyerek söz verdiler.

Program sonunda tüm öğrenciler ve öğretmenleri ayakta alkışlayan davetliler, bu anlamlı ve duygu yüklü programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiler. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum