Polis ekipleri KADES tanıtımı için çalışmalarını sürdürüyor;

Polis ekipleri KADES tanıtımı için çalışmalarını sürdürüyor

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kadın Destek Uygulaması (KADES) bilgilendirmeleri 5 ilçede daha devam etti. Abana, Azdavay, Hanönü, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde vatandaşlar bilgilendirildi....

Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kadın Destek Uygulaması (KADES) bilgilendirmeleri 5 ilçede daha devam etti. Abana, Azdavay, Hanönü, Küre ve Pınarbaşı ilçelerinde vatandaşlar bilgilendirildi.

KADES uygulamasının tanıtımı ile son yıllarda artış gösteren kadına şiddet olaylarının önlenmesi, şiddet gören veya şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlara ulaşılabilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda 5 ilçede İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ziyaretler gerçekleştirildi.                Ekipler Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile ilgili broşür dağıttı. Uygulamayı detaylı olarak anlatan ekipler tek bir butonla şiddete karşı korunabileceklerini kadınlara belirtti. Vatandaşlara uygulamanın önemini anlatan ekipler, cep telefonlarına yüklenen program ile kadınların şiddete karşı yardım taleplerine en kısa sürede cevap verildiğini böylece oluşabilecek zaman kaybının önüne geçildiğini aktardı. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum